Hava Durumu

BOZBEY CHP'NİN ADAYI, İYİ PARTİ'NİN DEĞİL

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2021 16:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2021 16:55

Yerel seçimlere henüz üç yıl varken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Mustafa Bozbey olarak açıklaması farklı şekillerde tartışılmıştı.
Hatta AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, "Erken öten horozun başını keserler" diyerek açıklamanın millet ittifakı ortağı İYİ Parti'ye zarar verebileceğini söylemişti.
Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Bozbey ismini açıklaması CHP açısından memnuniyetle karşılanmıştı.
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ise genel merkezlerinden kendilerine Bozbey ya da başka bir isim bildirilmediğini belirtip konu geçiştirmişti.
Ancak Mustafa Bozbey'in önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ettiği fotoğrafı paylaşması, adaylığının önünde engel kalmadığı şeklinde yorumlandı.
Gerçekten de öyle miydi?
On gündür evinde korona rahatsızlığı nedeniyle istirahat eden İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nu arayıp Bozbey'in Meral Akşener'i ziyaret etmesiyle adaylığı önündeki engelin kalktığı şeklinde değerlendirilmesini, "Siz de böylemi düşünüyorsunuz?" diye sordum.
"Hayır" yanıtını veren Türkoğlu, Bozbey'in Meral Akşener'i ziyarete giderken de gelirken de kendisini aradığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Bu ziyaret Bozbey'in millet ittifakın adayıdır anlamı çıkarılmamalıdır. Bozbey bugün için Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı olabilir. Bizim açımızdan tam tersi. Çünkü, Genel Başkanımız ya da partimizin yetkilileri adayımız şudur şeklinde bizlere bir açıklama yapmamıştır. Bu sebeple Bozbey ya da şu isim adayımız diyemeyiz. Zamanı geldiğinde millet ittifakının genel merkezler düzeyinde vereceği karara saygı duyarız"


Ziyarette Meral Akşener'in de Bozbey'e, "Bizim de adayımızsınız" sözü vermiş olduğunu düşünmediğini belirten Türkoğlu:
"Şu an emri vaki bir durumla karşı karşıyayız. Velev ki, Bozbey adayımız da olabilir. Zira, bir önceki seçimler de nasıl omuz omuza birlikte çalıştıksa yine kenetlenir yine çalışırız. Dolayısıyla biz isimlerden önce Bursa'yı geri bırakan, yaşanmaz şehir haline getiren, üreten kent olarak verdiğinin yarısını dahi Ankara'dan almayı beceremeyen AK Parti zihniyetinden kurtarma derdindeyiz. Velhasıl biz büyük fotoğrafa bakıyoruz. Dolayısıyla yerel seçimlerden önce genel seçimler olacaktır. Bu nedenle partiler tek başına mı, yoksa ittifak olarak mı seçimlere gireceği henüz kesinlik kazanmamıştır. Çünkü siyasette her zaman her şey olabilir. Bozbey'e karşı değiliz. Ama bu işleri zamanı geldiğinde konuşmak lazım. Bu yöndeki tartışmalar için çok erken. Bekleyip işin sonunu görmeliyiz"
Anlaşılan o ki, Mustafa Bozbey evet CHP'nin adayıdır ama bugün için İYİ Parti açısından ismi üzerinde mutabakat sağlanmış aday olmadığıdır.
Unutulmaması gereken bir husus da yerel seçimlerden önce 2023 Haziran'ın da genel seçimlerin yapılacak olmasıdır.
Dolayısıyla partilerin burada alacağı oylarla çıkaracağı milletvekili sayısı 2024 Mart'ındaki yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının kimin olacağını belirlenmesindeki kıstaslardan biri olacaktır şüphesiz.
Gelişmeler gösteriyor ki, bu tartışmalar daha çoook su götüreceğidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.