Hava Durumu

BUFSAD’IN 35. YIL YEMEĞİ VE ALBÜMÜ

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 17:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 17:05

Yurtsever, devrimci sinema sanatçısı,çok erken kaybettiğimiz Tarık Akan’ın 5. ölüm yıldönümünde geçtim bilgisayarımın başına.

Tarık Akan’ı, başrolünde oynadığı “Yol’’ filmini bir daha izleyerek anacağım ve yazdığı “Anne Kafamda Bit Var’’ adlı anı kitabını okuyacağım.

*****************************

Onur üyesi olmakla onurlandırıldığım Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği BUFSAD’ın, Merinos AKKM Gölpark sosyal tesisinde düzenlenen 35. yıl ve yeni sezon açılış yemeğine katıldım geçtiğimiz çarşamba akşamı.

**********************

BUFSAD hiç mübalağasız sadece şehrimizin değil Türkiye’nin en önemli sanat kurumlarındandır.

Kursları, atölyeleri, sergileri, söyleşileri; kentimizin ve ülkemizin seçkin fotoğrafçılarınca gerçekleştirilen fotoğraf gösterileri, fotoğraf gezileri; FOTOFEST düzenleyiciliğiyle fotoğraf sanatının öncüsü olan; fotoğrafın öğrenilmesine sevilmesine büyük katkı yapan ve kuruluşunun 35. yılını haklı bir sevinçle, gururla kutlayan BUFSAD bana daima aile sıcaklığı yaşatmıştır.

BUFSAD sayesinde fotoğrafa ilgim arttı, bilgim gelişti ve çok değerli dostlar edindim.

MÜKEMMEL BİR GECE

Geceye ilişkin izlenimlerimi aktarayım…

BUFSAD’ın çalışkan, başarılı, temsil kabiliyeti mükemmel başkanı Serpil Savaş ve yönetim kurulu misafirperverlikleriyle konuklarını rahat ettirdiler. Gecenin organizasyonu çok iyiydi. Yemekler lezzetliydi; Gölpark’a alkışlar.

35. yıl anısına yayınlanan, “Işığın Peşinde 35 yıl’’ başlıklı albüm; kapağıyla, kâğıt ve baskı kalitesiyle; metinleri ve BUFSAD üyesi fotoğrafçıların fotoğraf estetiğiyle harika olmuş. BUFSAD yönetimini, albüme emeği geçen Alper Keskin, Ahmet Sungur ve tasarımcı Tuba Okat’ı kutlarım.

Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, BUFSAD Onur Üyesi Nejat Yahya; BUFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Hakkı Arca ve fotoğraf sanatçısı Fahrettin Beceren ile aynı masadaydım. Fahrettin Beceren incelik gösterip, “Hayatın Durduğu Günler Pandemide Bursa’’adlı fotoğraf albümünü bana imzalayarak verdi.

Hakkını teslim edeyim; değerli dostum Şevket Orhan, BUFSAD’a, FOTOFESTE’e daima içten destek veriyor; ne güzel.

ÖDÜL

TFSF Dernekler Arası Takım Kupa Yarışmasında 2020 yılında BUFSAD takımında yer alan Doğan Özezgi; Eser Gökmez, Gökhan Sarısakal; Galip Çetiner; Kübra Arı; Mustafa Tepeli; Mustafa Kaya; Ümit Cansu, BUFSAD’a ikincilik ödülü kazandırmışlardı.

Ödül alanlara sertifikaları verilirken, ikincilik madalyası takım kaptanı Galip Çetiner’e takdim edildi. Ayrıca bireysel kategoride üçüncü olan Doğan Özezgi’ye bronz madalyası sunuldu.

TFSF Yönetiminin BUFSAD’a verdiği 35. Yıl madalyasını ise temsilen Şevket Orhan, Serpil Savaş’a takdim ederken; albüme katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına teşekkür plaketini ise Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan’a Serpil Savaş takdim etti.

Gecede, “Işığın Peşinde 35 yıl’’ başlıklı albümde yer alan fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf gösterisi de yapıldı.

Fotoğraf sanatının güzellikleriyle, dostlukla harmanlanmış, bana moral katan bir gece geçirdim.

Şehrimizin gururu olan BUFSAD’lı dostlarımın 35. yıllarını kutluyor, yaklaşan FOTOFEST’te başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.