Hava Durumu

BURSAFOTOFEST’İ ÇOK SEVDİM

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2021 16:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 16:52

İlk festivalden bu yana, bir diğerinin başlamasını heyecanla bekledim. FotoFest’leri yazmaya, okurlarımı bilgilendirmeye, festivale katılmalarını sağlamaya çalıştım.

Festival yürüyüşü coşkusu, fotoğraf sergileri, söyleşiler, gösteriler içinde mutlu oldum; zamanla fotoğraf bilgim, güzellik duygum gelişti; nice fotoğrafçı dostlar edindim.

*************************

Salgın başlayınca içim cız etti; “eyvah BursaFotofest olmayacak’’ diye, bir derin boşluk duygusu sardı benliğimi.

Neyse ki sanal ortamda olsa da geçen yıl 10. FotoFest yapıldı ve Türkiye’nin ilk sanal fotoğraf festivali oldu.

TANITIM TOPLANTISI

Bu yıl BursaFotofest normale dönünce nasıl sevindim anlatamam.

O yüzden BursaFotofest’in pazartesi günü 09.30’da Merinos Muradiye Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına kalbim çarpa çarpa gittim; çok özlenmiş eski bir dosta kavuşur gibi. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serpil Savaş; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Küratör Kamil Fırat katıldılar ve festival için medyayı bilgilendirdiler.

Festivalin içeriğine ilişkin bilgiler vereyim:

FotoFest, 19 Kasım 2021 Cuma günü saat 17.00’da Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenecek “Festival Yürüyüşü’’ ile başlayacak ve saat 19.00’da Merinos AKKM Fuar Alanı’nda ‘Festival Açılış Töreni’ yapılacak.

19-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek11. BursaFotoFest’in teması; ‘’Göz Göze’’.

BursaFotofest 2021’e 12 ülkeden 262 fotoğraf sanatçısı katılıyor.

200 sergide 3000’den fazla fotoğraf yer alacak. Sergiler Merinos AKKM Fuar Alanı’nda fotoğraf severlerin ilgisine sunulacak.

Festivalde, gösteriler, sanatçı konuşmaları, ustalarla söyleşi, belgesel film gösterimi ve portfolyo değerlendirmeleri gibi birçok yan etkinlik düzenlenecek.

Azerbaycan’dan National Geographic Fotoğrafçısı Rena Effendi, İngiltere’den Vanessa Winship, Meksika’dan Gala Phenia, Kosova’dan Jetmir Idrizi gibi önemli isimler de festivalde yer alırken Türkiye’den İbrahim Zaman, Mustafa Seven, Kemal Cengizkan gibi usta isimler Bursa’da fotoğraf severlerle buluşacak.

BursaFotofest, bu sene Azerbaycan’ı ‘konuk ülke’ olarak davet etti. Bu kapsamda Yarat Çağdaş Sanat Platformu ve Azerbaycan Fotoğrafçılar Birliği’nden toplam 34 fotoğrafçının sergisi BursaFotofest’te yer alacak.

Türkiye’den ise değişik şehirlerden festivale katılan fotoğrafçıların sergileri açılacak.

**********************

Basın açıklamasında Fotofest’e daima destek çıkmış olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, “Bir fotoğraf müzesi açmayı ve bir film festivali düzenlemeyi düşünüyor musunuz?’’ diye sordum. Aktaş her ikisine de olumlu baktıklarını, düşündüklerini söyledi; sevindim.

İBRAHİM ZAMAN

Bu yılki Fotofest’i benim için çok özel kılansa; dostluğuyla onurlandığım, abim gibi sevdiğim, fotoğraflarına hayran olduğum; nezaketi, beyefendiliği, hümanist, sevecen kişiliği ve laik cumhuriyeti, Atatürk devrimlerini sahiplenişiyle gönlümdeki yeri bambaşka olan, İbrahim Zaman’a kavuşmak, özlem gidermek; onun bilgeliğinden, ustalığından feyz almak.

Işığınız bol olsun değerli fotoğrafçılar; nice Fotofest’lere.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.