Hava Durumu

SİYASETTE KENDİ KENDİNE GELİN GÜVEY OLMAK!

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2021 16:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2021 16:09

Merhaba Bursa...

Çok kıymetli Yeni Marmara Gazetesi okuyucuları. Nasip ve kısmet olduğu sürece, her pazartesi günü sizlere Bursa'daki siyaset, ekonomi ve magazin dünyasında yaşanan perde arkası olayları, kulisleri, dilimin döndüğünce yazmaya çalışacağım.

Hoşbulduk. (Hoşgeldin, bir sen eksiktin. Etliye, sütlüye dokunmayan bir sürü yazar, çizer takımı var iken, kimliği ve ne idüğü belirsiz biri olarak ne söyleyeceksin ki?) diyen okuyucularımıza...

Bursa'da; kendini zeki ve kurnaz, etrafındakileri de aynalı sazan zanneden epeyce siyasetçi, iş insanı ve bilumum zevatın türediğini üzülerek gördüm. Kamusal fayda, okuyucularımızın bilgi edinme ve haber alma hakkına olan saygımdan, mesai harcama gereği hissettim vesselam.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın, 14 Şubat 2021 tarihinde yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, uzun süre AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na kimin getirileceği kamuoyunda tartışılmış idi. Yapılan çeşitli istişarelerin ardından belirlenen cesur yürekli 6 kişi (Davut Gürkan, Gökay Bilir, Hasan Çepni, Ali Yılmaz, Mustafa Yavuz, Nazım Maral), AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul'a davet edildi. Bu görüşmeden 2 gün sonra ise Davut Gürkan AK Parti Bursa İl Başkanı olarak görevlendirildi. Kendisine başarılar diliyorum.

Yukarıda saydığım 6 ismin dışında, AK Parti'de geçmiş dönemlerde üst makamlarda görev almış, ticareti de iyi bilen, maddi durumu da epey hallice bir iş insanı; "AK Parti Genel Merkezi, benim Bursa İl Başkanı olmam konusunda çok ısrarcı oldu. Ama ben, işlerimin yoğun olması nedeniyle bu teklifi kabul etmedim" diyerek etrafındaki avanelerine bol bol masal anlattığı, yeri ve zamanı uygun bulduğu ortamlarda, hâlâ bu masallarına devam ettiği geldi kulağıma. AK Parti Genel Merkezi'ndeki Bursa İl Başkanı belirleme sürecinde, ismi cismi hiç geçmeyen bu işadamı arkadaşa, ata yadigârı, kısa ve özlü bir sözle tavsiyem odur ki "Kendi kendine gelin güvey olma. Bursalı Kuşçubaşı, senin etrafındaki saf avanelerine benzemez. Kendini siyaseten önemli ve vazgeçilmez göstermek adına, bu tür masallarına devam edersen, kimliğini açıklamak zorunda kalırım. O zaman da sözde karizman fena çizilir ve kendini dinletecek avane bulamazsın. "

Her pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim. Tekrar hoşbulduk...

Bursalı Kuşçubaşı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.