Hava Durumu

ŞİMDİ KASKI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNME ZAMANI

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2022 17:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2022 17:41

Sporcumuz Cem Bölükbaşı’nın Formula 2’deki sözleşmesi, takımı Charouz tarafından karşılıklı anlaşmayla feshedildi. Gün boyu yaşanan tartışmaların ardından Cem bir açıklama yayınlayarak konunun performans hakkında olmadığı ve Charouz Racing System'in mevcut kontratını haksız şekilde feshettiğini söyledi.

 

Bölükbaşı'nın kontratının büyük bir ihlal nedeniyle iptal ettiklerini belirten Charouz, yayınladığı açıklamada bu haftasonu Belçika’da Cem Bölükbaşı’nın yerine Tatiana Calderon’la yarışacağını söyledi.

Cem’den ise şu açıklama geldi:
"2022 Formula 2 sezonu için tam yıllık anlaşmaya sahip olduğum Charouz takımının son dört yarış için sunduğu yeni maddi talepleri karşısında tüm yapıcı ve iyi niyetli tavrımıza rağmen ortak mutabakata varılamadığından maalesef bu hafta sonu Belçika Spa'da yarışamıyorum. Haksız olduğuna inandığımız fesih süreci ve sözleşmedeki diğer ihlallerle ilgili tüm yasal seçeneklerimizi değerlendirmeye devam ediyoruz. Formula 2 serüveni benim için tabii ki burada bitmedi. Bize gelen farklı opsiyonları görüşüyoruz. Umarım en kısa sürede yeni, güzel gelişmeleri paylaşabilirim. Charouz takımında yer alan mekanik, mühendis ve tüm spor personeline bugüne kadar verdikleri tüm destekler için teşekkür eder ve kendilerine başarılar dilerim. Takım olarak birlikte çok iyi bir uyum yakaladık, hepimizin mutlu olduğu, çok iyi bir ilerleme kat ettik. Sportif açıdan herhangi bir konuyla alakası olmayan bu yaşananlardan ötürü ne yazık ki üzgünüz. Bize her koşulda destek veren sponsorlarıma ve genç motor sporları gönüllülerine karşı sorumluluğumun bilincindeyim. Bu yüzden her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim."

Peki ne olmuştu? Sezon ortasında pilot değişikliğine gidecek kadar büyük olay neydi? Konunun kesinlikle performans ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Öyle olacak olsa Cem’in yerine Calderon getirilmezdi. Cem Charouz için sponsorları ile birlikte hazırlanmış güzel bir projeydi. Olmadı. Şu an asıl soru şu ki bu proje başka bir takıma satılabilecek mi?

Bunun için Cem’in çevresinde önemli değişiklikler yapması gerekiyor. Menajerinden PR ekibine kadar çevresindeki herkesi bir tartıya koyması lazım. Yoksa bu işin sonunun bir bilgisayar koltuğuna çıkacağını hepimiz biliyoruz.

Geçen yazımda vurgulamadığım gibi E-spor’dan Formula 2’e geçmiş ve çaylak sezonunu yaşayan bir pilota göre Cem gayet başarılıydı. Bu kariyer ne şekilde devam ederse etsin Cem’in bu başarısıyla her zaman gurur duyacağım.
Cem için en iyisini diliyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.