Hava Durumu

KADIN GÜCÜ DERNEĞİ VE NURAY ÇOHAN

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2020 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 06:45

***************

Çohan, geçtiğimiz hafta derneğin yemeğine davet etmek için aradı; sözleştik buluştuk. Buluşmamıza dernek yönetiminden; Hürriyet Karakoç, Zeynep Açıkgöz,Hicaz Ocak’ta katıldılar.

Yazdan kalma bir ışıklı Ocak öğleden sonrası çaylarımızı içtik; Kadın Gücü Derneği’nden konuştuk.

KADIN GÜCÜ DERNEĞİ’NİN AMACI

 

Nuray Çohan; CHP’nin sevilen isimlerindendir, milletvekilliğine de aday olmuştu; ancak, dernek siyasetle ilgilenmiyor.

Sözü Nuray Çohan’a bırakayım:

“Derneğimizi çeşitli meslek ve yaş gruplarından dostlarımızla 2016 da kurduk. Üyelerimizin hepsi kadın. Amacımız, dezavantajlı gruplardan oluşan kadınlar ve çocuklar için bir şeyler yapabilmek. Bursa'da yaşıyoruz Bursa'da doyuyoruz ve artık hepimiz Bursalıyız. Bunu düşünerek Bursa'ya nasıl bir katkımız olabilir dedik.’’

***************

Çohan şöyle devam etti:

“İlk önce eğitime katkı platformu adı altında proje geliştirdik. Özellikle dağ köylerinde yaşayan çocukların eğitimlerinde dezavantajlı olduklarını düşünüyoruz. Çünkü ülkemizde eğitim eşitliği olduğuna inanmıyorum; uçurumlar var. Hem okullar arasında hem de bölgeler arasında. Ailelerin ekonomik seviyeleri arasında da uçurumlar var. İhtiyacı olan köy okulları ve o köylerde okuyan çocukların eğitimlerine nasıl yardım edebiliriz dedik. Kitap olabilir kırtasiye olabilir. Okullarla iletişime geçiyoruz ve nelere ihtiyaçları varsa öğrencilerin istekleri doğrultusundaoluşturup destek oluyoruz. Okulların bilgisayar projeksiyon cihazı, kütüphane gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Mesela; Siirt'teki bir okuldan sosyal medya sayfamıza ulaştılar. İdealist genç bir kadın öğretmen, harap olmuş okulu derli toplu bir hale getirmiş; boyamış. Mütevazı bir ihtiyaç listesi hazırlamıştı; fazlasıyla göndereceğiz."

 

KADIN GÜCÜ DERNEĞİ’NİN ÇALIŞMALARI

Kadın Gücü neler yaptı bu güne kadar

“Bir okula Atatürk köşesi yapımını gerçekleştirdik; engelli bir bireye akülü engelli aracı temin ettik. Bursa’nın dörtdağ ilçesinden üçer okula yani on iki okula araç-gereç ve o okullardaki çocuklara bot, mont, kitap, kırtasiye v.b ihtiyaçları doğrultusunda temin edip kendimiz teslim ettik; yaşlı bir teyzeye yürüteç aldık; babası olmayan, annesinin  imkanı olmayan ilkokula başlayacak bir kız çocuğunun kıyafetlerini yeni alıp hediye ettik. Beş öğrenciye burs veriyoruz.Kitap toplama kampanyası düzenliyoruz. Önümüzdeki dönemde muhtarlarla görüşüp toplu sünnet şöleni yapacağız. Öğrenciler için; diş fırçası, diş macunu ve havlu olan özel paketler hazırladık. Bahar ayında öğrencilere yönelik diş hekimleriyle birlikte diş sağlığı bilgilendirmesi yapacağız.’’

Ne güzel işler bunlar; kutlarım.

YÖNETİM KURULU

Derneğin Yönetim Kurulu’nu yazayım:

Nuray Çohan (Başkan), Nurdan Atalay, Nesrin Göğebakan, Sergül Tığa, Tijen Yıldıztekin, Fatma Yetişen, Hürriyet Karakoç, Ferda Akyol, Hicaz Ağkoç, Zeynep Keçelioğlu, TülayÜnal Baysal, Gülümser Alptekin, Hayriye Kızıldağ, Nevriye Ayaz, Sevda Kuşoğlu.

DAYANIŞMA YEMEĞİ

Kadın Gücü Derneği’nin geçtiğimiz cuma akşamı dayanışma yemeği vardı.

Çohan’dan öğrendim ki yemeğe katılım beklediklerinin çok ötesinde olmuş. Gönüllülük esasıyla hazırlanan hediyelerin satışı da güzel gitmiş. Gelir; dernek faaliyetleri için kullanılacakmış.

***************

Dostoyevski; “Dünyayı güzellik kurtaracak’’ demişti; ona iyiliği de eklemek gerek.

Kadın Gücü Derneği’nin özverili, yardımsever, çalışkan kadınlarına başarılar diliyorum.

Ne mutlu onlara; şefkatin, merhametin, sevginin gücüyle insanların hayatlarında fark yaratıyorlar.

İnsanı insan yapan da bunlar zaten.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.