Hava Durumu

CHP, 30 MİLLETVEKİLİYLE BURSA'YA BAKIN NİÇİN GELİYOR?

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2021 16:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 16:47

Bursa siyasetinde enteresan gelişmeler yaşıyoruz şu sıralar.
Yaşananları enteresan yapan muhalefetin ortaya koyduğu tavırdır.
Geçmişte de muhalefet partilerinin yaptığı ilginç protestolara tanık olduysak da hiç biri bu dönem kadar organize değildi.
Çok iyi hatırlıyorum.
Dönemin muhalefet partisi meclis üyeleri,  belediyenin artırdığı dolmuş yolcu taşıma ücret tarifesini Atatürk Caddesi'nde eşeklere dolaşıp protesto edilmişti.
Bazen de parti binalarının ön cephesine asılan pankartlarla gündem oluşturup kent siyasetindeki gücünü iktidarın ensesinde hissettirirdi muhalefet.
Günümüz de ise çok farklı olduğu gibi örneğine hiç rastlamadığımız muhalefet parti il başkanlarının aynı hedef doğrultusunda birlik hareket etmelerine şahit oluyoruz.
Öyle değil mi?
CHP ve İYİ partilerinin öncülüğünde SP, DP, DEVA ve Gelecek Partisi'nin altı il başkanı Yunuseli Havaalanı'nın yeşil alan kalması için ortak bildiri yayınlamaları gibi.
İl başkanları şimdi de çalışmalarını genel merkez düzeyine taşıma kararı almışlar sanki.
Nitekim ilk olarak geçtiğimiz hafta İYİ Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Bursa İYİ olacak Türkiye İYİ olacak' teşkilat toplantısına TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Yardımcıları Milletvekili Ahmet Erozan, Ümit Özlale, Ümit Beyaz ve bazı GİK Üyeleri katılmışlardı.
İki gün boyunca kentte esnaf ve kamu yarına olan dernek ziyaretleri, sanayicilerle görüşme, iki farklı fabrika da işçilerle buluşmalar gerçekleştirildi.
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, partisinin üst düzey yönetimiyle halk buluşmasının verimli geçtiğini söyledi.
Cuma akşamı Line TV'de yayınlanacak televizyon programımın çekimleri için bir araya geldiğimiz CHP İl Başkanı İsmet Karaca açıkladı.
Partisinde farklı görevler de bulunan 30 milletvekili ile Parti Meclisi Üyeleri'nin bir bölümünün Bursa'ya geleceğini söyledi.
Önümüzdeki hafta içinde gerçekleşmesi muhtemel CHP'nin Bursa çıkartmasının kent siyasetin de ilk kez bu denli kapsamlı muhalefet partisinin bir organizasyonu olacağını söyleyebiliriz.
Başkan Karaca'ya böyle bir geniş katılımlı Bursa ziyaretinin içeriğinin amacını sordum.
Hani bayram değil seyran değil manasında.
Hedeflerinin pandemi sürecinde sanayicisinden işçisine, işsizinden esnafına Bursa'nın röntgenini çekmek olduğunu söyledi.
İki gün sürecek Bursa ziyaretine basın buluşmasıyla başlanıp ilk gün 17 ilçeye parti yöneticilerinin dağılarak daha önceden belirlenen halk ziyaretleri yapacaklarmış.
İkinci günün de ise sanayi kuruluşları yöneticileri ve iş insanlarıyla bir araya gelinileceğini belirten İsmet Karaca, daha sonra da bu tüm veriler toplanıp rapor haline getirilecekmiş.
Yazının başında vurguladığımız gibi Bursa siyasetinde bu döneme kadar muhalefetin olağan dışı hareketliliğine ilk kez şahit oluyoruz.
Muhalefet partilerinin bu çabalarının sebebini şöyle değerlendirilebilir.
Son yerel seçimlerde Bursa dışında kalan büyükşehirler de CHP'nin kazanması en önemli etkendir.
Yani İstanbul'da, Ankara'da, Antalya'da, Adana'da olabiliyorsa Bursa'da neden olmasın düşüncesi.
Bir diğer sebep de Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey'in 2 milyon seçmen arasından 48 bin oy farkıyla Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş'ın karşısında seçimi kaybetmesidir.
Bu veriler üzerinden yol haritası oluşturan muhalefet partileri, gelecek seçimler de Bursa'da seçim kazanabilecek oluşumu yaratmak adına işi bugünden sıkı tutma çabasındadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.