Hava Durumu

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN SES VER BURSA

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2020 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 16:30

Koşullar ne olursa olsun, eğitim sürdürülebilir olmak zorunda. Bu nedenle biz de bütün devletlerin yaptığı gibi okullarımızı, zorunlu olarak, uzaktan eğitim metoduyla açtık.

Pek çok ülkeye göre, uzaktan eğitime daha hazırlıklı olmamıza rağmen; öğrenci nüfusun yoğunluğu, iletişim kaynaklarına ulaşmadaki zorluklar,  teknik altyapı sorunları bütün öğrencilerin eğitimden aynı ölçüdefaydalanmasını güçleştiriyor.

İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü dönemde eğitimdeki sıkıntılar sadece ülkemizde yaşanmıyor elbette…

BM verilerine göre dünyada 770 milyon kişilik öğrenen bir kitle var.Bu salgın koşulları içinde her devlet, kendi imkânları ölçüsünde; eğitimini devam ettirmek için adeta savaş veriyor.

Milli Eğitim BakanlığımızınEBA TV ve EBA canlı dersler aracılığıyla çocuklarımızın eğitimini sürdürmek içinbütün imkânlarını seferber ettiğini biliyoruz...

Bununla birlikte EBA’ya erişimde zorluk yaşayan, evde bilgisayarı, tableti veya akıllı cep telefonu olmadığı için eğitime katılamayan öğrencilerin problemleriniise henüz çözebilmiş değiliz.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Neyse ki, eğitimde yaşanan bu sorunlara seyirci kalmayanlar var!

Bu zor zamanlarda çözümün parçası olmak isteyenbelediyeler, çeşitli kurum ve kuruluşlar, hayırseverler;ihtiyaç sahibi öğrencilere,bilgisayar temin etmek içinçaba gösteriyor.

Yenişehir Belediyesi debu önemli toplumsal meselede, elini taşın altına koyan belediyelerimizden oldu…

Çocuklara ve gençlereyönelik yaptığı çalışmalardan duyarlılığını bildiğimiz; Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, öğrencilerin bilgisayar ihtiyaçlarını  gidermekkonusunda da sorumluluk aldı.

Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için harekete geçen Yenişehir Belediyesi,tableti veya bilgisayarı olmayanöğrenciler için“Tablet-Bilgisayar Kampanyası” başlattı. Kampanya çerçevesinde edinilecek tablet ve bilgisayarlar ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak.

“Çocuklar ıslak beton gibidir; üstüne bastırdığınız herşey iz bırakır!”

“Bir çocukyüreğindeben de bir iz bırakmak istiyorum”diyerek, bu anlamlı kampanyaya destek ve bağışta bulunmak isteyenler0224 773 00 16 numaralı hattanYenişehir BelediyesiSosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler.

Ayrıca, elinde fazla bilgisayarı veya tableti olup bağışlamak isteyenler de  kampanyaya katılarak, öğrencilerin yararlanmasını sağlayabilirler.Konuyla ilgili bilgi aldığım Yenişehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kenan Yabalıoğlu,bağışlanacak bilgisayarların Belediyedeki ilgili kişilerce kontrol edilip, bakımı yapıldıktan sonraihtiyacı olan öğrencilereteslim edileceğini belirtti.

Böylesine hayırlı bir işe girişen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a, emek harcayan, destek veren,  bir çocuğu sevindirmek için koşturan herkese ne kadar teşekkür etsek az!

EĞİTİM, ÜLKENİN ORTAK SORUNU!

Ülkemizin geleceği, umudu olan çocuklarımızın eğitim problemlerinisadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil“Ülkenin ortak sorunu”olarak ele alırsak; bu zorlu süreci daha kolay atlatabiliriz.

Zaman siyaset üstü düşünme zamanı! “Ülkemiz için biz ne yapabiliriz?” deme zamanı…

Bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, yerel yönetimlerimizle, siyasi partilerimizle, hayırseverlerimizle güç birliği yapabilirsek;ülkemizde bilgisayarı olmayan bir tane çocuk kalmaz...

Yaşadıkları maddi zorluklar nedeniyle, çocuklarına bilgisayar alamayan ailelerin  çaresizliğine; Bursa’lı hayırseverlerimizin seyirci kalmayacağına, “Uzaktan eğitime uzanamayan çocuklarımız için ses vereceğine”gönülden inanıyorum.

Yenişehir’de bir kar tanesi düştü;eğer istersek Bursa’da çığa dönüşür!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.