Hava Durumu

DOLANDIRILMAMAK İÇİN DİKKAT!

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2020 19:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 19:17

Mağdur olmamak için  yetkili firmalar ile çalışmanız siz değerli vatandaşlarımızı güven altına almış olursunuz.

Dolandırılmamak için dikkat etmeniz gereken bazı hususları sizlere aktarmak isterim. Sizlere sunum yaptığı ofisin kendisine ait olduğuna dikkat edin.

Vergi levhası, oda kaydı ve ticaret yetki belgesinin gerçek olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

Şüphe duyduğunuz anda kayıtlı olduğu meslek odasını arayarak doğru bilgi alabilirsiniz.

Kişinin mağduriyetine sebebiyet verecek hilelerden en yaygını; yoktan var ederek  kendisine ait olmayan yeri, malı satma veya kiralama yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemidir. Mağdurun bilgi ve eğitimine göre sahte belgeler hazırlayarak, hileli davranışın gerçek zannedilmesine olan inancın artırılması mümkündür.

Dünyada kötü niyetli insanlar var olduğu sürece bu tip hileli davranışlar sergileyen dolandırıcılarda olacaktır. Bunlardan korunmamızın tek yolu kanunda ön görülen geçerliliği temsil eden şekil şartlarına uymak ve uyulup uyulmadığına dikkat etmektir.

Sahte tapu belgesinden nasıl korunabiliriz?

Tapu belgesinden şüphelenmemiz için bir sebep olmayabilir ancak tapuya güven ilkesinden yola çıkarak ilgili kişi sıfatıyla tapuda sorgulamamız gerekir.

Emlak satışlarında vekalet ile iş görülüyor ise nelere dikkat etmeliyiz?

Ev sahibi yerine emlakçıdan ya da ev sahibinin yetkilendirdiği bir kimseden ev kiralamış olmamız dolandırıldığımız anlamına gelmez. Yetkilendirilmiş kimse gerçek malik adına iş görmektedir.

Şekil şartına uygun yapılacak kira kontratında; kiranın ödeneceği banka IBAN numarasının, gerçek tasarruf hak sahibi yani malik olmasına dikkat etmemiz gerekir. Vekalet ile gerçekleştirilen bir satış söz konusu ise, vekalet geçerli ise kanuna uygundur. Noter nezdinde yapılan bir vekalet şekil şartına uygun kabul edilir.

 Yapacağınız tüm işlemlerde kira kontratı tapu ve bir fatura (elektrik, doğalgaz, su vb.) ile beraber adresi teyit ederek kira kontratı da gerçekleştirebilirsiniz. Mağdur olmamak için dikkat edelim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.