Hava Durumu

Başkan Bozbey’in eski başkanın doğru yaptığı tek iş diyerek durdurduğu projenin altında ne var!

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2024 23:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 04:16

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve geldiği günden bu yana belediye yönetiminde birlikte çalışacağı isimleri belirlediği kadro revizyonunu tamamladı.
Geçmiş yönetimden sadece BUSKİ Genel Müdürü Güngör Güleç dışında kalan tüm birimlerin başındaki isimlerin neredeyse tamamında değişiklik yaptı.
Başkan Bozbey, yeni yönetiminde önemli görevler verdiği A takımını ise dört dönem belediye başkanlığını yaptığı Nilüfer Belediyesi'nden oluşturdu.
Yanı sıra Mudanya ve Gemlik belediyelerinden de transferler yaptı...
Göreve gelen her başkanın yaptığı gibi.
Gayet normal bir durum.
Yazının başlığında dikkatinizi çekmiş olabileceği konuya gelecek olursak.
Geçenlerde Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısında görüştüğümüz Başkan Bozbey ile sohbetimizde ilginç şeyler anlattı.
Şöyle ki, devraldıkları bir önceki belediye yönetiminin yaptığı işleri incelediklerinde hayrete düştüğünü söyledi.
Devamında da şunları aktardı.
Belediye bünyesindeki birimlerin bugüne kadar yaptığı işlerin bilgisayar ortamında ya da bir envanterinin dahi olmadığını söyledi.
Bu yüzden nelerin yapıldığını nelerin yapılmaya devam ettiğiyle ilgili kişilere bizzat sormadan bilgi edinilemediğini vurguladı.
Bu kadar acemice Büyükşehir Belediyesi'nin yönetilmesine çok şaşırdığını belirten Başkan Bozbey, böyle bir durum olduğunu başka biri söylemiş olsa, “Hadi oradan ya sen de. Böyle şey mi olur?” diyebilecek kadar hayrete düştükleri durumla karşılaştıklarını söyledi.
Bu gibi benzer farklı durumlarla karşılaştıkları gelişmelerin ortaya çıktığında bizlerle paylaşacağını söyleyen Bozbey, bir de itirafta da bulundu.
31 Mart seçimlerin de rakibi olan önceki dönem belediye başkanı Alinur Aktaş'ın doğru bir iş yaptığını söylediği konuya şöyle açıklık getirdi.
Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilecek kadar da rahat olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, şunları söyledi:
Alinur Aktaş'ın bence doğru yaptığı tek iş Büyükşehir Belediye başkanlarının Çekirge Caddesi'ndeki konutunu boşaltarak buranın kullanılmasına son vermesi olmuştur
Bilindiği gibi göreve seçilen başkanların yıllardır konut olarak kullandığı burası Alinur Aktaş döneminde boşaltıldıktan sonra yıkılıp yerine burada kabri de bulunan Ulu Camii'nin ilk imamı ve Mevlid-i Şerif yazarı Süleyman Çelebi'nin adının verildiği bir külliye yapılmasına başlanmıştı.

Başkan Bozbey, bu projeyi durdurma gerekçelerini üstü kapalı şekilde şöyle açıkladı:
Daha detaylı gerekçelerini şimdilik ancak bu kadarını söyleyebilirim. Buraya çok daha güzel herkesin beğeneceği bir proje hazırlığı içinde arkadaşlarımız” Demekle yetindiği 28 bin metrekarelik alanın önceki dönem belediye yönetiminin buraya yıkmasının altından çok farklı sürpriz şeylerin çıkabileceğini bu yönden incelemeye aldıklarını aktardı.
Başkan Bozbey, bu söyledikleriyle aslında pek çok kişinin tahmin ettiği iddiaları farklı şekilde izah etmeye çalışmıştır.
Benzer konuların geçmişte de bazı belediye başkanlarının ismi verilerek zaman zaman dillendirilmesi hiç bu kadar açık ima edilmemişti.
Zannediyorum anlayan anlamıştır!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.