Hava Durumu

BAŞKANDAN YAZLIKÇILARA, ÖNEMLİ ÇAĞRISI, "MÜMKÜNSE GELMEYİN"

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2020 17:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 17:52

Dünyayı dize getiren korona virüsü adeta şu sıralar yaşam biçimimiz oldu.
COvid-19, vakası olmasak da potansiyel aday durumunda olmamız yakın geleceğimize dair tüm planlarımızı değiştirmemize neden oldu.
Yapılan uyarılar doğrultusunda önlemlerimizi alarak geçtiğimiz hafta boyunca ilçeleri dolaşıp özellikle yerel yönetimlerin korona virüsüne karşı mücadelede aldıkları önlemleri gözlemleme fırsatı bulduk.
Belediyeler tüm rutin işlerini bir kenara bırakmış sadece sorumluluk bölgelerinin dezenfekte edilmesi, sokağa çıkmaları sakıncalı 65 yaş üstü vatandaşların günlük temel ihtiyaçlarına karşılamak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve erzak dağıtımı koordine etmek.
Ayrıca 65 üstü yaşlı vatandaşlarımızın talep ettiği takdir de maaşlarını çekip kendilerine ulaştırılması yönünde resmi kıyafetli zabıta ekipleri aktif çalışıyor.
Olağan üstü bu durumun ne kadar süreceğine dair net bir bilgi verilememesi önümüzdeki yaz aylarında gidilmesi arzu edilen bazı tatil bölgeleri için de önlemler hat safhada olacağı malum.
Bu konu da kentimizden örnek verecek olursak.
Yaz aylarında şehir dışına gidemeyen yurtdaşların özellikle Kumla ve Kurşunlu sahillerini her yaz olduğu gibi tercih etmesi bu sezon için pek de mümkün görülmüyor.
Nitekim, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, net konuştu.
Önümüzdeki yaz aylarında yazlıkçı misafirlerinin Gemlik sahillerine gelmemelerini istiyor.
Başkan Sertaslan, hiç olmazsa korona virüsünün yayılma hızının kontrol altına alınıncaya kadar ilçesinin tatil bölgelerini gelinmemesi çağrısında bulunuyor.


Daha açık yazmak gerekirse, "Oturun oturduğunuz yere de" demeye getiriyor.
14 bin olan nüfusu yaz sezonunda 100 bine ulaşan Kumla ve çevresinde covid 19'un yayılmasını önlemek amacıyla üzülerek de olsa böyle bir çağrıda bulunmak zorunda kaldıklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Göreve geldiğimiz de Marmara'nın incisi Gemlik demiştik. Bunun nedeni de yaz aylarında Ankara'dan, İstanbul'dan, Eskişehir'den ve de Bursa'nın her tarafından akın akın insanlar tatil amaçlı ilçemizin sahillerini tercih ediyorlar. Ancak bu yaz sezonunda koronavirüsü salgınını atlatmadan kimse bir yere çıkmasın. Çünkü atacağımız her adım çok sevdiğimiz insanlara zarar verme ihtimalini unutmamalıyız"
Yazının girişin de aktardığımız gibi dünya bir sınavdan geçiyor.
Sınavı başarıyla geçen ülkelerin geleceği sağlıktan ekonomiye her konu da diğerlerinden daha güçlü olacaktır.
Bu sınavı ülke olarak en az kayıpla geçebilmemiz biz yurttaşlarımızın elinde olduğunu unutmamalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.