Hava Durumu

BURSA İŞ DÜNYASIYLA GELİŞEN BURSA

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2022 20:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 20:48

Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci gösterdi ki bundan sonra hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağıdır.
İklim değişiklikleri, temel gıda ürünlerinde yaşanan tedarik sıkıntıları ve dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan savaşlar artık sadece savaşan iki ülkeyi değil dünyayı bir şekilde etkisi altına alıyor.
Kaygı verici olumsuzluklar gösteriyor ki, ülke olarak dışa bağımlılığımızı azaltacak kaynaklar bulup bunlardan azami derecede yararlanmak zorunluluğu oluşmuştur.
Akdeniz'de doğalgaz ve petrol aramamız gibi enerji yatırımlarını teşvikler kendine yetebilen güçlü Türkiye için önemli gelişmelerdir.
Tıpkı, Türkiye merkezli otomobil üretici Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) şirketinin 29 Ekim'de Gemlik'de inşaatı hızla devam eden fabrikasında üretime başlayacak olması gibi.
Her ne kadar ülkemiz için önemli bir yatırım olan elektrikli otomobil üretim fabrikasının Bursa'da olması kentimiz adına gurur vericidir.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ın da vurguladığı üzere dünyada rekabetin uzaya taşındığı, yapay zeka teknolojileri ve sanal gerçeklik gibi sınırları bile tahmin edilemeyen fırsatların oluştuğunu belirtiyor.
Gelecek adına dünyayla rekabet gücümüzü ortaya koyacak milli otomobilimiz TOGG ile yarım kalan 60 yıllık hayali gerçeğe dönüşmesi ülkemiz adına önemli bir gelişmedir.
Önceki gün de TOGG önemli misafirleri vardı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odaları'nın ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun öncülüğünde Türkiye genelinde bulunan 365 oda ve borsa başkanları TOGG'da yapılan toplantı için Gemlik'e geldi.
Başkanlar, otomobil üretim üssündeki çalışmalar hakkında bilgilerin aktarılacağı toplantının ardından fabrikanın üretim aşamasındaki bölümlerini gezdiler.
Heyet aynı gün Büyükşehir Belediyesi'nce GUHEM'de verilen akşam yemeğinde bir araya geldiler.
Ertesi günde Bursa Ticaret Borsası'nın (BTB) Hizmet Binası ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'nin töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret Borsası'nın ülkenin yüz akı olduğu gibi aynı zamanda Avrupa Ticaret Borsalar Birliği'nin üyesi olarak Türkiye'den tek katılan borsa olduğunu söyledi.
Hisarcıklıoğlu, bir de müjde verdi.
TOBB olarak kentin pek çok eser kazandırdıklarını belirten Hisarcıklıoğlu oda olarak yeni bir girişim başlama kararı aldıklarını belirterek İnegöl, Gemlik, Karacabey, İznik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir'de 7 yeni okul daha yapacaklarını söyledi.
Şehrimiz adına tüm bu güzel gelişmeler Bursa iş dünyasıyla gelişen Bursa'nın farkını ortaya koymaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.