Hava Durumu

FUTBOLDA KAYBETTİKLERİNİZİ BASKETBOLDA BULABİLMEKTİR DEĞİŞİMİN ADI

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2022 16:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2022 16:37

Şu bir gerçek ki, kentimizin en önemli markalarından bir tanesi Bursaspor Kulübü'dür...
Hele ki, 2010 sezonunda Türkiye Süper Lig Şampiyonu olup Avrupa'da ülkemizi üç yıl üst üste temsil etmesi marka değerimizi tescillemiştir.
Ancak başarının sürdürülebilir olması konusunda aynı hassasiyeti gösteremeyen geçmiş dönem yönetimlerin iş bilmezliği kentin marka değeriyle birlikte takımı da düşürmüştür.
Bu yetmemiş gibi mali disiplinsizlik kulübü altından kalkamayacağı duruma sürüklemiştir.
Hal böyle olunca şehir olarak Bursaspor'la yaşanılan o güzel günleri anılarımızda saklamaktan başka bir şey kalmamıştır.
Bu yaşanılanlar pek çok sporseverlere şu gerçeği bir kez daha anımsatmıştır:
Sporun sadece futboldan ibaret olmadığıdır...
Bursaspor Futbol Takımı'nın üç sezonda iki kez iki alt lige düşerken Frutti Extra sponsorluğundaki Bursaspor Basketbol Takımı henüz geçmişi dört yıllık olmasına rağmen hem Avrupa'da hem de Türkiye Basketbol Ligi'nde kentimizin gururu olmayı sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıl EuroCup'ta final oynayarak Avrupa'nın basketbolda en büyük ikinci takımı olma başarısını gösteren Frutti Extra Burspor Basketbol Takımı bu sezon da fırtına gibi esmeye devam ediyor.
Bir önceki yıl İtalya'da bıraktığı Avrupa'yı bu kez Bursa'ya getirmekte iddialı olduğunu gösteren potanın timsahları, EuroCop'ta oynadıkları iki maçını da kazanmasını bildi.
Cumartesi akşamı da Anadolu Efes'i müthiş bir taraftar desteğiyle yenerek Türkiye Basketbol Ligi'nde de 4'te 4 yapıp lider olarak yoluna devam etti.
Bu karşılaşma için günler öncesinden biletlerin tükendiğini öğrenince sevindik.
Nitekim aynı arma ve isme sahip iki farklı kulübün gösterdiği farklı sonuçlar, Bursalı sporseverlerin başarıyı ne kadar çok arzuladığını göstermektedir.
Öyle değil mi?
Anadolu Efes maçında 7 bin 500 kişilik Nilüfer Tofaş Spor Salonu'nu dolduran taraftarın coşkusu, nasıl da sonuca katkı koyduğuna şahit olduk.
Aynı şekil de Frutti Extra Bursaspor gibi Tofaş Basketbol Takımımız da Avrupa ve Türkiye liginde başarılı sonuçlarla yeşil-beyazlılar kadar olmasa da sporseverlere seyir zevki yaşatıyorlar.
Basketbol severlerin şu an için çok da farkında olmadığını düşündüğüm kentimizi tıpkı Bursaspor ve Tofaş gibi Avrupa'da temsil eden kadın basketbol takımı var.
Üç sezon önce Bursa Büyükşehir Belediyesi ismiyle kurulan kadın basketbol takımı kısa sürede gösterdiği başarıyla Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükselmekle kalmayıp EuroCop'ta oynama hakkı kazanmıştır.
Sonraki süreçte Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı'nın yarışmacı haklarını sezon öncesi turizmci iş insanı Berk Aladağ'ın başkanlığında oluşturulan Bursa Uludağ Basketbol Spor Kulübü'nce devralındı.
Bursa Uludağ Basketbol Takımı, şu ana kadar oynadığı dört lig karşılaşmasının ikisini kazanırken diğer ikisini kaybetti.
Geçtiğimiz sezon gösterdikleri başarı nedeniyle EuroCop'a katılma hakkı kazanan kulüp, perşembe günü ilk maçını grubundaki diğer Türk takımı olan Nesibe Aydın Takımı ile Nilüfer Tofaş Salonu'nda oynayacak.
Bursa Uludağ'ın Avrupa grubunda İsrail'in Holon ile Romanya'nın Sepsi-SIC takımlarıyla karşılaşacak.
Ülkemizi dolayısıyla kentimizi Avrupa'da üç takımımızla temsil eden kulüplerimize destek olmamızın tam zamanı.
Bunun için yapabileceğimiz en güzel katkı, Bursa'da oynanacak karşılaşmalar da tribünleri doldurmalıyız.
Nitekim şehir ile takımın birlik olunmasında başarının nasıl geldiğini Bursaspor'un Süper Lig Şampiyonu olduğu sezon görmedik mi?
Aynı sevinci Frutti Extra Bursaspor'un geçtiğimiz yıl EuroCop'ta final oynamasında yaşamadık mı?
Hatta hiç unutulur mu?
Tofaş'ın 1997 yılında Avrupa Koraç Kupası'nda Yunanistan'ın Aris takımına Bursa'daki finalde kaybettiği maç.
Demek ki, başarıya tek başına ulaşmak mümkün olunmuyor.
Her başarının arkasında mutlaka destekcileri olduğuna göre sizlerde sporsever olarak başarıya  paydaş olmak istiyorsanız şimdi tam zamanı.


NOT: 35 yıllık meslek yaşamımda Bursapor'u takip eden biri olarak cumartesi akşamki karşılaşma saatleri çakışan Bursaspor-İnegöl maçı ile Frutti Extra Bursaspor-Anadolu Efes karşılaşmalarına gitme tercihimi potanın timsahlarından yana kullandım.
İyiki de böyle yapmışım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.