Hava Durumu

Hem enerji hem de şehrin menfaatine kazanım üretiyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2023 13:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 13:50

Teşviklerle de desteklenerek her geçen gün önemi biraz daha artan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hızla yaygınlaşmakta.
Topluma örnek olması amacıyla özellikle kamu alanlarında kullanılmaya başlanan güneş enerji sistemleri(GES) bu kapsamda kentimizde Büyükşehir Belediyesi öncülük ettiği pek çok tesis bulunmaktadır.
Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluş ve iştirak şirketleri bünyesinde 2022 yılı içinde yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik enerjisi toplam 142.280.057 KW'dır.
Yani, üretilen bu enerji Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluş ve iştirak şirketleri bünyesinde 2022 yılı içinde tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 54'ünü karşılamaktadır.
Daha da önemlisi, bu şekilde üretilen elektrik enerjisiyle toplam 2 milyon 782 bin 365 adet ağaç dikimine eşdeğer olarak 62 bin 603 TON karbondioksit salınımı engellenmiştir.
Son olarak da Bursa Jeotermal A.Ş. Kaynak Suyu Dolum Tesisi çatısına güneş enerji santrali kurumu geçekleştirilmiş.
Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Kestel'deki BursaSu Tesisleri’ne gittik.
Bursa Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu da oradaydı.
Tesisin çatısına kurulumu sağlanan güneş enerjisi santrali hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, nisan ayında başlanan çalışmanın tamamlanma sürecinin ardından TEDAŞ tarafından kabulü yapıldıktan sonra teslim alınacağını söyledi.
Tesis, 2022 verileriyle yıllık 2.832.897 KW elektrik üretiminin tamamını karşılayacak olup ayrıca 779.287 KW enerjinin de TEDAŞ'a satışı gerçekleştirilecek.
Başkan Aktaş, 25 yıl çalışması planlanan santralin toplam yıllık 12 milyon lira ekonomik gelir elde edilmesi yönünde hedeflendiğini söyledi.
Temmuz ayında devreye alınacak sistemin amortisman süresinin de 40 ay olarak hesaplanmış.
Ortaya çıkan sonuçlar gösteriyor ki, Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehircilik faaliyetleri kapsamında Akıllı Şehircilik Strateji ve Eylem Planı, yenilenebilir enerji üretimi gibi her geçen gün şehrin menfaati yönünde kendini yenilemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.