Hava Durumu

İYİ Parti Yenişehir'de bakın nasıl kazanmış?

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2024 21:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 21:32

Seçimler bitti, kazananlar nasıl kazandığını kaybedenler neden kaybettiklerini özeleştirisini yapıyorlar.
Şüphe yok ki, en zor özeleştiriyi yapanlar AK Parti iktidarıyla kazanmayı alışkanlık edinenler olsa gerek.
Genel başkanlarının halk nazarındaki güveni sayesinde her seçimi kazanılmasının kerametini kendinden menkul görenler hala seçim sonuçlarının şaşkınlığı içinde oldukları görülüyor.
Hele bir de kazanılmasını garanti gördükleri belediyelerin kaybedilmesi en büyük hayal kırıklığı oldu onlar için.
İşte bunlardan biri de geçmişte cumhur ittifakının en güçlü olduğu ilçelerden biri olan Yenişehir Belediyesi'nin İYİ Parti'ye kaptırılmasıdır.
Tıpkı, ummadığın taş baş yarar sözündeki benzetme gibi.
Merhum Hikmet Şahin ve Recep Altepe belediye başkanlarının en yakınında çeşitli birim görevleri aldıktan sonra Yenişehir ve büyükşehir belediye meclis üyeli, Uludağ Üniversitesi öğretim görevlisi, İYİ Parti İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Yerel Yönetimler gibi belediyecilik anlamında hizmetin kaynağında görevler üstlenen Ercan Özel, bu anlamda bazı belediye başkanlarından daha donanımlı.
Hatta MÜSİAD Genel Sekreterliği döneminde başarılı çalışmalarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül almış bir isim.
Cumhur ittifakının adayına fark atarak Yenişehir Belediyesi'ni kazanan Ercan Özel, Line Tv'de katıldığı programımızda seçimi nasıl kazandıklarını anlattı.
Hangi partinin hangi adayı çıkarması gerektiğini belirlenmesinde teşkilatının rolü olduğunu vurgulayan Başkan Özel konuya şöyle açıklık getirdi.
"İYİ Parti ilçe teşkilatı olarak değişik bir satreteji geliştirdik. Karşıma aday çıkıpta kaybedeceğini ön gördüğümüz farklı partilerdeki adayların belirlenmesini sağlayan kamu oyu anketlerine teşkilatımızın katılması istedik"
Özel, bundaki amaçlarını şöyle aktarıyor.
"Böylece rakibimiz olabilecek zayıf adayın belirlenmesine destek vermiş olduk. Ayrıca rakiplerimizde yapmaması gereken hataları yapınca zafer bizim oldu"
Sonrasında kendi belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde siyaset gütmeyip 25 meclis üyesi kotasına sadece dört partili isme yer verilmiş.
Kalan 21 ismin ise oluşturulan meclis üyesi belirleme komisyonu tarafından halka, kimin meclis üyesi olmasını ister siniz? sorusuna alınan yanıtlar arasından belirlenmiş.
"Ben siyasetçi değil yerel yönetimciğim" diyen Başkan Ercan Özel, seçimi kaybetmeği kabullenemeyen mevcut belediye yönetiminin ilçe ve il seçim kurumlarına itiraz etmelerinden dolayı ancak 6 Nisan'da göreve başlayabildiklerini aktardı.
Başkan Özel'e kılasik olsa da şunu da sordum.
Göreve geldiğinizde ilk verdiğiniz talimatınız ne oldu?
Cevap: "Makam koltuklarının asıl sahibi bizi bu göreve getirenlerdir. O yüzden bu koltuğa halkın oturması gerekir" yanıtını veren Özel, eski makam koltuğunu kendisiyle görüşmek için belediyeye gelen vatandaşların kullanımına sunmak olmuş.
Kendisi de bundan böyle makam koltuğu yerine saldalyeye oturacakmış.
Göreve gelen bazı belediye başkanlarının makam odasının kapısını söktüklerini görmüştük.
Ama makam koltuğunu saldalye ile değiştirenini görmemiş, duymamıştık.
Başkan Özel'in ikinci talimatı da ilginç bir kampanya başlatmak olmuş.
Pek çok kurum ve kuruluşun hayırlı olsun dileklerini sunmak adına belediyeye çiçek göndermek yerine bağışta bulunması çağrısı olmuş.
Toplanan paralarla ilçede ihtiyaç duyulan hasta nakil ambulansı alımı için kullanılacakmış.
"Yenişehir halkı üzerine düşüne yaptı. Şimdi sıra biz de" diyen Başkan Özel, Yenişehir'de yeni şeyler yapma zamanı olduğunu söyledi.

NOT: İYİ Partili Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel CHP'ye mi geçecek?
İlçede en çok konuşulan sorunun yanıtı yarın bu sütünlarda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.