Hava Durumu

KESTELLİLER KARACABEYLİLER GİBİ CUMHURBAŞKANINA GİTMEYE HAZIRLANIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2023 19:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 19:48

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününümüzü arayıp, mesaj gönderen, zanmette bulunup iş yerimize ziyarete gelen tüm dostlara teşekkür ederiz.
Günün önemine binayen yapılan temenli ve dilekler o kadar güzeldi ki dileğimiz, kent yöneticilerinin gerçek basın emekçileriyle sahtelerini ayırt edebilecek cesareti gösterebilecek duruş sergilemeleridir.
Ayrıca bizim için özel günde, aynı duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşmak üzere bir araya gelmemizi sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'a teşekkür ediriz.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın eşlik ettiği akşam yemeğine ilişkin detayları gazetemizin diğer sayfalarında bulabilirsiniz.

Bu nedenle yeni bir gelişme olan Başkan Tanır'ın yaptığı hiç bir belediye başkanının sanayiciyi karşaşına alma korkusuyla gösteremediği dik duruşu göstererek yaptığı açıklamalara sizlerle paylaşmak istedim.
Basın mensuplarıyla buluşmasında sözlerine, "Yeri gelmişken" diyerek başlayıp 4 yıllık görev süresince ilçesine yaptığı hizmetleri özetleyen Önder Tanır, 72 bin 500 nüfuslu ilçenin ne yazıktır ki, son yıllarda hava kirliliğiyle anılır olmasından duyduğu rahatsızlığını dile getirdi.
Halbuki Kestel, kentimizin doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken pek çok lokasyona sahip.
Ama gelin görünki, ilçenin bu güzelliklerini, üç tarafı organize sanayi bölgeleriyle çevrili bazı fabrikaların sorumsuzca bacalarından bıraktığı kimyasal kokuların gölgesinde kalmaktadır.
Özellikle insanların yaşam alanlarıyla adeta iç içe girmiş boyahane ve tekstil fabrikalarının yoğunlukta olduğu Kestel 1 Nolu Sanayi Bölgesi'nin mutlak suretle buradan kaldırılmasını isteyen Başkan Tanır, ilçenin Soğuksu Mahallesi'ne beşincisi yapılmak istenen ornagiza sanayi bölgesine buranın taşınması durumunda Kestel Belediyesi olarak her türlü kolaylığı salayacaklarını söyledi.

Aksi takdir de her ne kadar bu girişim çabaların Ankara'dan yürümesine rağmen Kestel Belediyesi olarak buna engel olacaklarını vurguladı.

"Her canlı gibi Kestel halkının da temiz hava soluması için böyle bir şart koymamızın altında sanayiye ve sermayeye karşı olduğumuz düşünülmesin. İnsanların temiz hava alma noktasında kul hakkına girmesinler"
Diyen Tanır, Kestel'in toplum arasındaki havası kirli ilçe algısının ortadan kaldıracak somut girişimlerin atılmasının kaçınılamaz olduğunu açıkça ifade ediyor.
Daha çok para kazanma hırsının aklın önüne geçmekle kalmayıp binlerce insanın sağlığını tehlikeye düşüren viddanlarında Allah korkusu olmayan bazı fabrika sahiplerine hala yaptırım uygulanamaması kabul edilebilir gibi değil.
Acaba şu mu bekleniyor?
İlçe halkı olarak tıpkı Karacabeyli vatandaşların yaptığı gibi TBMM gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Biz de herkes gibi Anayasal hak olan temiz hava solumak istiyoruz. Bu hakkımız göz göre göre birileri daha çok para kazanması adına gasp ediliyor" demelerini mi bekliyor sunuz?
Çare belli.
Çevreyi kirleten fabrikaların baca filitrelerini çalıştırmaları.
Aynı şekilde bacaların rehabilite edilmesidir.
Bu fabrikalara belediye olarak cezai müeyede uygulamalarının yapılamadığını ancak zabıta ekipleriyle denetim yapılıp tespitlerin Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü'ne bildirmekten ibaret olduğunu söyleyen Başkan Tanır, "Bizim ceza yazma yetkimiz yok. olayısıyla ilçemizin Suğuksu Mahallesi'ne yapılmak istenen 5. sanayi bölgesine karşıyız. Ancak tek bir şartla razı olabiliriz. Kestel halkı olarak canımızı yakan 1 Nolu Sanayi Bölgesi'nin Soğuksu'ya taşınması durumunda. Hatta bu konuda üzerimize düşün kolaylığıda yaparız"
Her seferinde böylesine önemli insan sağlığını ilgilendiren sorunla ilgilenmek yerine hala prosüdürler üzerinden netice arayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda gerekeni yapmalıdır.
Aksi takdir de ilçe halkı seslerini duyurmak için Ankara'ya gitmeye hazırlandığını içinde olduklarını aktarmış olalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.