Hava Durumu

PARTİLERDE ADAY ADAYI FURYASI

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2023 15:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 15:13

Şu sıralar sadece partililer değil, gencinden yaşlısına yan yana geldiğinde hal hatır sormanın ardından konu dönüp dolaşıp mutlaka seçimlere geliyor.
Bir de bu duruma partilerin ittifak içinde ittifak oluşumlarının seçimleri kimin kazanacağı herkes tarafından merak konusu haline gelmiş durumda.
Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekili Seçimlerine yönelik takvimi belirlemesiyle aday adayı olmak isteyenlerin partilerine dosyalarını sunma telaşı başladı.
Cuma son gün olan kamu kurumunda çalışanlar ile parti yönetimleri ve belediye meclisinden istifa edenler aday adaylığı başvurularını tamamladı.
Bir yandan da sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak aday adayı olduklarını duyururken diğer yandan 'aday' olabilmek için Ankara'da partilerinin yöneticilerine ulaşmaya çalışıyorlar.
Perşembe günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında bugüne değin görülmemiş istifa furyası şahit olduk.
Seçimlerde partilerinden milletvekili aday adayı olmak için toplam 102 üyesi olan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 11 isim görevlerinden istifa etti.
Buna göre AK Parti'den Ahmet Yıldırım, Murat Demir, Süleyman Çelik, Hicran Başkök, Mihriban Kocabıyık, CHP'den Erkan Dönmez, Şahin Sevinç, Gürkan Esen, MHP'den de Ahmet Eraslan ve Ayhan Önal dün itibarıyla dört yıldır sürdürdükleri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliklerinden istifa ettiler.
Hiç şüphe yok ki, bu isimlerin önce aday olup daha da seçmenin teveccühü ile seçilmeleri halinde kentimizi TBMM'de temsil edecek milletvekillerinin yerel parlamento olarak adlandırılan belediye meclislerinde ve de komisyonlarında görev almış olmaları önemlidir.
Nitekim beklenti sadece parası olanın değil bilgisi, tecrübesi ve de hepsinden önemlisi meclis adabı olan isimlerin milletvekili olması yönündedir.
Dün itibariyle sadece iktidar partisine değil CHP, İYİ Parti ve MHP'den de aday adayı olmak için ilgi bir hayli fazla.
Başvuruların partilerin kendi belirlediği tarihlerde bulacak.
Bu arada Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP'de geçmiş dönemki seçimlerde mevcut milletvekilleri yeni seçimler için başvuru yapmasına gerek kalmayıp doğal aday adayı sayılıyordular.
Bu uygulama 14 Mayıs seçimleri için uygulanmayıp mevcut her milletvekili aday adayı olmak için parti genel merkezlerine dosya sunması isteniyor.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday adaylıkları için başvuru süresi 21 Mart salı günü, AK Parti için ise 23 Mart perşembe günü 17.00'da sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.