Hava Durumu

Şehrine gönülden bağlı olabilmektir belediye başkan adayı

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2024 19:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 19:49

Seçimlere sayılı günlerin kaldığı süreçte adaylar seçmeni ikna edebilmek için projeleriyle yarışıyorlar.
Adayların şehri için hazırladığı bir birinden güzel o kadar değerli ve de güzel projeleri var ki, insanı heyecanlandırıyor.
Öylesi de var, özellikle seçimi kazanma şansı olmayan adayların projelerinin bir kısmı tamamen hayal dışı!
Cenneti vaat etmedikleri kaldı diyebileceğimiz uçuk projeler bunlar.
Şu sıralar, seçim vaatlerindeki projelerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna aktarılması adına belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantılarına katılıyoruz.
Bunlar içinde bizleri en çok heyecanlandıran çalışmalardan birinin de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın olduğunu söyleyebilirim.
Zira, tanıtım filminin başında İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban;
"Çünkü ben önce İnegöl'üm sonra belediye başkanı" şeklindeki takdimi şehrine gönülden tutkulu olduğunu özetle anlatmıştır.
Belediye başkanlığı bazı kimselere hiç hesapta yokken kısmet oluverir.
Tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban gibi.
Her üç başkan da meclis üyesi oldukları belediyelerinin önce meclis üyelerinin sonrasında halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanları olmuşlardır.
Alper Taban'da 'kısmeti' sürdürülebilir hale dönüştüren isimlerden birisidir.
Nitekim vadettiği 125 projenin 105'ini gerçekleştirerek yüzde 84'lük tamamlayabilme başarısının yanın da belediyeye borç yükü oluşturmadan 70 milyon lira tasarruf etmesi Başkan Taban'ı yeni dönem için aday yapan etkenlerin başında gelmiştir.
Daha bir basit ifadeyle anlatmak gerekirse, depreme karşı dirençli, çevreye ve iklime karşı duyarlı, yerelde ve kırsalda, kalkınmayı öncelikleyen, dijital ve akıllı altyapıya sahip kültür üreten bir anlayışla sosyal belediyecilik çalışmalarıyla İnegöl pek çok şehre model olmuştur.
Alper Taban yeni dönemde şehirleşme ve kent estetiği, ulaşım, altyapı, afet yönetimi, çevre ve iklim uyumlu şehir, eğitim ve spor, akıllı ve dijital kent, yerel ve kırsal kalkınma, sosyal sorumluluk, kültür-sanat ve turizmi ile şehir ekonomisine katkı sağlayacak projelerle hiç şüphe yok ki yine fark yaratacaktır.
Başkan Taban'ın yeni döneme dair katıldığımız projelerini açıkladığı tanıtım programında iki projeye bayıldım...
Birincisi, ilçeye kış turizmi merkezi kazandırmak amaçlı Tepel Yaylası'na kayak merkezi ve buraya ulaşımı sağlayacak teleferik hattı oluşturulması.
Diğeri ise Millet Bahçesi ile Boğazköy Barajı Ada Park projesi.
Tıpkı Halfeti'deki gibi turizm amaçlı tekne turlarının yanı sıra su sporları yapılabilecek olmasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.