Hava Durumu

Şükrü Başkan, bu işler çizme giyip kürek sallamakla olmuyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2024 17:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 17:38

Gemlik'te uzunca süredir ilçeye yakışmayan adeta insanların gözüne sokulurcasına çevre kirliliği yaşanıyor.
Daha da vahimi bu durum şehri yönetenlerin bilgisi ve de müsaadesiyle yapılıyor olmasıdır.
Geçenlerde bir fotoğrafta gördüm.
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, çıkış noktası İznik Gölü olup Gemlik Körfezi'ne karışmasıyla son bulan Karsak Çayı güzergahının ilçesinden geçen bölümünde başlatılan temizlik çalışmasına katılmış.
Belediye temizlik işçisi gibi giydiği kıyafetlerle derede kürek sallayan Başkan Şükrü Deviren'e naçizane önerimdir.
Sevgili Başkan, yıllardır her seçim öncesi belediye başkan adayları sonrası da belediye başkanı derenin kenarına gelip burasının Porsuk Çayı örneğindeki gibi yapılabileceğini bunun için dereyi kirleten etkenlerin tespit edilip cezalandırılacağını anlatırlar.


Bizlerde her seferinde bu durumu haber yaparız.
Tıpkı bugün sizin yaptığınız gibi...
Başkanım, bu gibi söylemlerle Karsak Çayı'nın temiz akması mümkün değildir.
Çünkü komşunuz Orhangazi'nin yıllardır yetersiz kalan arıtma tesisi nedeniyle 90 bin nüfuslu ilçenin kanalizasyon atıkları Karsak Çayı'na bırakılması sonucu kirletilmektedir.
Yanı sıra dere güzergahının çevresindeki başta zeytin depolama tesisleri ile çeşitli işletmelerin kimyasal atıkları, "nasıl olsa kirli akıyor" denilerek arıtılmadan Karsak Çayı'na bırakılmaktadır.
İşte bu yüzden yıllardır BUSKİ ve Gemlik Belediyesi'nin bugünkü gibi zaman zaman yaptığı temizleme çalışmaları sonuç vermemiştir.
Aslında yapılması gereken bellidir.
Hiç bir şekilde arıtma tesislerinden arıtılmayan sıvı atıklar Karsak Çayı'na dolayısıyla Gemlik Körfezi'ne bırakılmamasıdır.
Bunun içinde dirayetli yerel yöneticiler iş başında olmalıdır...
Bu güne kadar olamadı.

Belediye Başkanı Özel, CHP'ye geçeceği iddialarına noktayı koydu.

Seçimlerde cumhur ittifakının adayı Davut Aydın'ın kazanmasının kesin gözüyle bakıldığı Yenişehir'de Ercan Özel ile İYİ Parti'nin kazanması bazılarına göre sürpriz olmuştu.
Seçimler gündemden düşerken Yenişehir'de siyasi gündem Belediye Başkanı Ercan Özel'in yakın bir tarihte 10 meclis üyesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçeceği yönünde.
Geçenlerde kendisiyle röportaj yaptığımızda başkana konuyu sordum.
Onun da kulağına bu tür söylentilerin geldiğini belirterek şunları aktardı:
"Ercan'ın hiçbir şansı yok. Seçimlere bir kaç gün kala CHP lehine adaylıktan çekilecek gibi bu tür söylemler seçim süresince de yapıldı"
Devamında ise:
"Şu çok iyi bilinmelidir ki, ben hayatım boyunca tek bir siyasi partiye üye oldum. O da İYİ Parti'dir. İYİ Parti'nin Yenişehir'de kurucusu ve de bir numaralı üyesiyim" diyen Başkan Özel, iddialara da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey üzerinden yanıt vererek noktayı koydu:
"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, büyükşehir belediye meclisi üye çoğunluğu partisinde olmadığı için AK Parti'ye geçmesi söz konusu nasıl değil ise benim de o denli CHP'ye geçme durumum söz konusu değildir. Nitekim böyle bir şeye de ihtiyacımız yok. Sayın Bozbey ile geçmişte siyaset yapmış yakın ilişkileri olan biriyim. Zaman içinde görülecektir ki, Yenişehir pek çok ilçeden daha fazla Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alacaktır"
Bu durumda anlaşılan odur ki, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel'in CHP'ye geçmesinin konu edilmesi dedikodudan ibaret olduğudur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.