Hava Durumu

ULUDAĞ'DAN TOROSLARA GİDİP MEDYA PATRONU BURSALI BAKIN KİM OLDU?

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2021 17:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 17:57

Bu durum yıllarca böyle devam etti.

Bugün itibarıyla şehir merkezinde 11 adet günlük 4 adet de haftalık gazete yayın hayatını sürdürüyor.

İstanbul medyasında hayata geçirilen bir yeniliği en kısa sürede Bursa'da yayın hayatını patronaj desteğiyle sürdüren üç medya kuruluşunda görebilirsiniz.

Olay Medya sahibi Cavit Çağlar, AS Medya sahibi Celal Sönmez ve Line TV sahibi Celal Gökçen'in patronu oldukları medyaların yıllardır yayın hayatlarını sürdürebiliyor olmaları sağlıyor.

Aksi halde yayın hayatlarını ekonomik açıdan sürüyor olmaları çok zor.

Nitekim sosyal medyanın toplumumuzun yaşam biçimi haline geldiği günümüzde yazılı basın önce tiraj sonra da gelir kaybı yaşayınca pek çok basın kuruluşu yayın hayatını sonlandırıyor.

Günümüzde özellikle yerel medyanın ekonomik koşullara dayanamayıp kapandığı, ulusal gazete ve televizyonların küçülmeye gittiği bir dönemde Bursalı Turizm İşletmecisi iş insanı Uludağ Alkoçlar Oteli sahibi Ender Alkoçlar, deli cesareti dedirten yatırıma imza attı.

Yayın hayatına bir yıl önce Lider Gazete adıyla başlayıp günlük 10 bin satış tirajıyla Antalya'daki ulusal gazetelerin toplamından daha çok satışa ulaşması, aynı minvalde Lider Web Haber Sitesi'nin günde 2.5 milyon erişim alması Alkoçlar'ı kesmemiş olacak ki, şimdi de 1 Eylül'de uydudan yayın yapacak Lider TV'yi kurarak medya patronu olmuş.

Hatta bayramda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Partili milletvekilleri ile şehrin mülki amirlerinin katılımıyla Lider Medya Center'in açılışı gerçekleştirildi.

Gerçektende böylesi bir dönem de cesurca atılım gerçekleştiren Ender Alkoçlar'ın amacı medya patronluğundan ne beklentisi olabilirdi?

Öyle ya, para kazanamayacağını, zarar edeceğini, her daim cepten para takviyesi yapmak zorunda kalacağını bilen günümüzde kaç kişi böyle bir yatırım için cesaret gösterebilir ki?

Bursalı medya patronu Ender Alkoçlar ile görüşmemizde işin çok ilginç bir hikâyesi olduğunu anlatınca sizlerle paylaşmak istedim.

"Kötü komşu bizi ev sahibi yapmıştır" diyerek anlatmaya başlayan Alkoçlar'ı memleketi Bursa'nın dışında medya patronu yapan ilginç hikâyenin detaylarını kendisi şöyle anlatıyor:

Antalya'ya kültür, turizm ve otel zinciri yatırımı yapmaya gelmiştim. Antalya'nın dünya çapındaki projesi Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi'ni kurduk.

Burası Türkiye'nin en önemli 7 kilometrelik Konyaaltı Sahili. 40 tane plaj işletmesi, 120 dükkânlı alışveriş mağazası bulunan ve de günde 100 bin kişinin girdiği dünyada ödül kazanmış Avrupa'da eşi olmayan bir açık hava alışveriş ve yaşam merkezi.

Buranın sahibi olunca kendimizi bir takım siyasi menfaat gruplarının saldırısına çanak tutan algı yönetimi ve yalan haberlerle muhatap olduk. Bu sayede Antalya'da küçük yerel basının bir kısmının ciddi algı yönetimiyle Antalya'ya genel olarak zarar verdiğini görünce sadece belgeye dayalı doğruları anlatabilmek ve de gösterebilmek için tamamı 8 sayfa renkli kendi dağıtım ağımızla şehrin genelinde bugün 10 bin tiraja ulaşan Lider Gazetesi'ni kurdum.

Kısa sürede o kadar çok olumlu tepkiler alınca bunu sadece gazete olarak bırakamazdık. Akabinde kurduğumuz Lider Web Haber Sitesi günde 2.5 milyon erişim almaya başladı. Yine test yayınlarını tamamladığımız Lider TV 1 Eylül'de uyduda ve D Smart’ta yayın hayatına 50 kişilik tecrübeli kadrosuyla Lider Medya Center binasından başlıyoruz.

Amacımız Lider TV'de yapılacak herkese açık haber programlarıyla belgeye dayalı doğru yayın yapmaktır.

Demek ki, bir yılda doğru işler yaptık ki, Lider Medya tüm yayın organlarıyla açık ara bölgenin en büyük medya kuruluşu oldu."

Ender Alkoçlar'a bu işlerin başında hep böyle keyifli ve de heyecanlı olduğunu hasıl olanın sürdürülebilir olmasını arzuladığımızı aktardık.

Bu arada biri Uludağ'da diğerleri Akdeniz Bölgesi'nde toplam 11 otelin işletmeciliğini tamamen bıraktığını şu an tek işinin Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi işletmeciliği olduğunu söyleyen Alkoçlar'a biz de iş rastlığı dileklerimizi gönderiyoruz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.