Hava Durumu

FOTOFESTBİTTİ… BUFSAD 35. YIL GECESİ… ÖZCAN TARAS VE ŞENEL TARAS’LA

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 16:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 16:36

11 yıl önce, sonbahar öğleden sonrası.

Eski Garajın yerine yapılan Kent Meydanı’ndayım (aslında beton meydan demek daha doğru), Starbucks’ta bir yandan filtre kahvemi içiyor bir yandan da Cumhuriyet’i okuyordum ki telefonum çaldı. Arayan Dr. Ceyhun İrgil.

Sevgili Ceyhun, sesine sinen o her zamanki nezaketiyle, “Can abi merhaba. Bursa’da Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası fotoğraf festivali BursaFotofest başladı. Size festivale katılan üç genç fotoğrafçıyı yolluyorum’’ dedi.

Fotofest’le tanışmam; Fotofest yürüyüşlerine katılmam; sergilerde, söyleşilerde, fotoğraf gösterilerinde bulunmam; yeni dostlar edinmem; BUFSAD’ı bir aile bellemem böyle başladı.

11 yıl boyunca her festivali izledim, yazdım. İlk yazımın başlığı “Fotoğraf Hırsızı’’ idi.

BUFSAD 35. YIL GECESİ

Fotofest’in en güzel etkinliklerinden biri, 25 Kasım Perşembe gecesi Saat 20.00’de

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda yapılan BUFSAD 35. Yıl Gecesiydi.

Gecede Osman Önder’in fotoğraf gösterisi ve söyleşisi de yer aldı. Dr. Osman Önder BUFSAD’lıların sevdiği, saydığı bir fotoğraf sanatçısı.

BUFSAD Başkanlığı da yapan Osman Önder;  kurslarla pek çok fotoğrafçının yetişmesini sağladı; düzenlediği gezilerle fotoğrafçıları ülkemizin tarihi mekânlarına, yörelerine götürdü.

Ben onun fotoğraf sanatçılığı kadar keskin zekâsının ürünü mizahını da çok severim.

BUFSAD’lılar gösteri sonrasında Osman Önder’i ayakta alkışlayarak saygılarını gösteriyorlardı.

Vefa, kadir kıymet bilme ne güzel erdemler.

Serpil Savaş başkanlığındaki BUFSAD yönetimini çok başarılı işlere imza atmalarının yanında; herkesi kucaklayan, çalışmalara katan, ben yerine biz diyen, dernekte sıcak bir aile ortamı oluşturan vefayı öne çıkaran yaklaşımlarıyla da çok takdir ediyorum.

***************

Geceye Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Fotofest fitilini ateşleyen Ceyhun İrgil; BUFSAD Kurucu Başkanı Nihat Küçük, BUFSAD eski Başkanı Utku Kaynar da katıldılar.

BUFSAD onur üyeliğine seçilen Sevket Orhan’a ve Osman Önder’e plaketlerini Serpil Savaş sundu.

Etkinlikte, 35. Yıl Albümü’nde yer alan fotoğraflardan oluşan bir gösteri de yapıldı.

CEYHUN İRGİL KAPAK OLDU

Bir parantez açayım; perşembe günkü Cumhuriyet Gazetesi’nin kitap ekinin kapağında Ceyhun İrgil vardı; Bursa’dan ilk kez bir isim kapak oldu.

Sevgili Ceyhun’u kutlarım.

ÖZCAN TARAS ŞENEL TARAS

“Göz Göze’’ temalı 11. Fotofest geçtiğimiz pazar günü festival değerlendirme toplantısıyla sona erdi.

Kapanış günü mutlu olduğum bir sürpriz buluşma gerçekleşti. Dostluklarıyla onurlandığım ŞenelTarasve Özcan Taras Kocaeli’nden gelip sergileri gezdiler; sonrada kafede oturup festivalden, fotoğraf sanatından, sinemadan konuştuk. İki aydın, iki kibar, iki güzel insanla sohbet bana moral kazandırdı; zaman geçmesin istedim.

********************

Özcan Taras; çektiği fotoğraflarla, yetiştirdiği fotoğrafçılarla, derneklerdeki yöneticilikleriyle fotoğraf sanatına büyük emek veren, katkı yapan bir fotoğraf sanatçısıdır.

Makina Mühendisi olan Özcan Taras; KASK Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanlığı; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Kurucu Başkanlığı yaptı; halen Fotoğraf Eğitmenliğini sürdürüyor.

Ziraat Yüksek Mühendisi olan, Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan ŞenelTaras ve Özcan Taras’ın evlilikleri, aşkları, dostlukları bana insana ilişkin umut aşılıyor.

Sağ olsun sevgili Özcan Taras sohbet esnasında bir ara bana belli etmeden siyah beyaz portremi çekmiş. Çok beğendim portremi; Facebook’ta paylaştım büyük ilgi gördü Özcan Taras’ın ustalığı, emeği.

Onur duydum değerli dostumun sıcak bakışından yansıdığım için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.