Hava Durumu

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR, SİZE YAKIŞAN DA BEKLENEN DE BUDUR

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2022 16:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 16:48

Bursaspor Kulübü tarihinde ilk kez Avrupa'da final oynama başarısını henüz beş yıl önce kurulmuş basketbol takımıyla yaşadı.
Sonuçta iki takımdan birinin kazanacağı EuroCup final kupası Bursa'ya getirilemese de başta şehrimize ve de ülkemize bu gururu yaşattıkları için Frutti Exkstra Bursaspor Basketbol Takımı oyuncularına, yöneticilerine ve teknik heyetine bir kez daha teşekkür ederiz.
Elbette teşekkürü fazlasıyla hak edenler arasında takımımızın marka sponsoru Uludağ İçecek Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kızıl ve ağabeyi Levent Kızıl'a dır.
Kızıl kardeşlerin Bursa ve Bursaspor sevgisini bilenler şüphesiz kendilerine minnettardır.
Nitekim Bursaspor'un düştüğü 1 Lig'den Süper Lige çıkmayı başardığı sezon kulübün başında Levent Kızıl vardı.
Bugün ise EuroCup'da final oynama başarısı göstererek tüm Avrupa'ya Bursa'nın adını duyuran Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı'nın ana sponsoru temsilcisi konumunda Ömer Kızıl vardır.
Elbette Kızıl kardeşlerin babaları merhum Ayhan Kızıl, dedeleri Nuri Erbak'ın bu şehre katkıları hiç unutulur mu?
Nurlar içinde yatsınlar...
Şimdi peri masalı bittiğine göre çok kısa sürede mucizeyi gerçekleştiren Bursaspor basketbol takımının başarısının sürdürülebilir olması için yapılması gereken işler vardır.
En önemlisi de Türkiye Basketbol Ligi'nde her zaman rekabetçi ve de iddialı bir takım olabilmektir.
Bunun için nelerin yapılması gerektiği anlamında final karşalaşması öncesi Bologna'da Line Tv olarak Ömer Kızıl ile yaptığımız özel röportajımızda bu konuda önemeli açıklamalarda bulundu.
Bunların bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Mesela, Bursaspor basketbol takımına sponsor olduktan sonra hiç bir sanayi kuruluşundan reklam istemediklerini aktaran Kızıl, şunları söyledi:
"Biz sanayicimizden tek bir şey istiyoruz. Sadece çalışanlarını eşleriyle, çocuklarıyla gelebilecek sezonluk kombine bilet almasıdır"


Gerekçesini de şöyle açıklıyor:
"Maçlarımızı oynadığımız 7 bin 600 seyirci kapasiteli Tofaş Spor Salonu için 4 bin kombine satışına çıkacağız. Eminim ki sanayicimiz de her hal de tamamını satın alacaktır. Kalan diğer biletleri de doğru bir planlamayla satışını sunacağız"
Bundaki asıl amacı ise söyle açıklıyor:
"Bunun için sanayiciden reklam almak değil doğru fiyatla sanayicinin kendi çalışanlarına çocuklarıyla gelebileceği gibi üç saat geçirebileceği harika sosyal bir aktivite imkanı sunarak maçlara gelmesini sağlamaktır"
Kızıl, şu önemli vurguyu da yaptı:
"Sanayiciden para isteyerek ısırmak doğru bir şey değil. Sanayicinin de katkı koyarak insanları mutlu olmasını sağlayacak ortamlar yaratmak istiyoruz. Siz bunu yaparsanız destek zaten siz gitmeden ayağınıza gelir. Avrupa'da final oynamamızın ardından artık kendimizi anlatmaya ihtiyacımız yok"
Kızıl, Frutti Extra Bursaspor Takımı'nın Avrupa'da final oynamasıyla kentimiz de balketbola ilginin daha da artacağı gibi zaman için de maçlara ailecek gelenlerin çoğunlukta olacağını söyledi.
Frutti Extra Bursaspor gibi kulüplerin sponsor desteği olmadığı zaman ayakta kalmalarının güç olduğunu da işaret eden Kızıl:
"Frutti Extra olarak kulübün yüzde 40, yüzde 50 bütçesini karşılıyoruz. Her daim Frutti Extra olacak deyi bir yok. Bu yüzden kulübün kendi ayakları üzerinde kalabilmesi için ana sponsorun etkisi ne kadar azaltılırsa yüzdesel kulübün gücü artar. Avrupa'daki başarı grafiğimiz nedeniyle seneye göreceksiniz inşallah ulusal bazda ticaret yapan firmalar bizlerle buluşup sponsor olmak isteyeceklerdir"
Kesinlikle doğru bir tespit.
Nitekim, kurulduğu ikinci yılında ekonomik nedenlerle kapanması gündeme gelen kulüp mütevazı bir bütçeyle bugün Avrupa'da final onayacak konuma gelebiliyorsa doğru sponsor firma ve doğru işler yapılmasıdır.
Hayalin gereceğe dönüştüğünü Avrupa'da final oynayarak gösteren Frutti Extra Bursaspor'un bundan sonra yapması gerekenleri ise Kızıl şöyle belirtiyor:
"Kısacası ayağımızı yorganımıza göre uzatıp her geçen gün çıtağı yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum. Böylece önce Türkiye Basketbol Ligi'nde sonra da Euro Lig ve EuroCup'da kalıcı olmak adına doğru, sürdürülebilir bir bütçe yapmaktır"
Sizlere yakışan da beklenen de budur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.