Hava Durumu

GEL DERDİNİ ANLAT BURSA.COM

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2021 16:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2021 16:53

Bazen ilginç uygulamalarla da karşılaşabiliyoruz.
İşte bunlardan biri de İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nın uygulamaya koyduğu gel derdini anlat bursa.com çalışması.
Vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde en çok aldıkları şikayetlerin başında herhangi bir sorunlarını dilekçeyle ya da sözlü ilettikleri kurum ve kuruluşlardan somut bir netice alamadıkları yönünde oluyormuş.
Bu ve benzer yönde gelen şikayetler artınca İYİ Parti olarak vatandaş ile kurum ve kuruluşlar arasında aracı olmak görevini üstlenecek bir uygulamayı hayata geçirmişler.
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, gel derdini anlat bursa.com adresi üzerinden uygulamaya başlanıldığını belirtiyor.
Önceki gün program konuğum olan Başkan Türkoğlu anlattı.
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından vatandaşların şikayetlerini, önerilerini, sorularını detaylı bir şekilde takip edebilmek amacıyla bir platform oluşturulmuş.
"Sadece 2-3 dakikasını ayırarak her vatandaşımız fikirlerini bizimle paylaşabilir" diyen Başkan Türkoğlu, uygulamanın işleyişini şöyle anlatıyor:
"Vatandaşımız bilgisayardan ya da cep telefonundan google’a ‘gel derdini anlat bursa.com’ yazdığında karşısına partimiz logolu bir form çıkacak.
Formun üst kısmında şikayet-öneri-soru seçeneklerinden birini ya da üçünü seçebilir. Şikayetinin hangi ilçe olduğunu belirttikten sonra iletmek istediği şikayet-öneri ve sorununu mesaj bölümüne yazıp iletişim bilgilerine de işaretleyerek gönder butonuna basması halinde işlemi tamamlanmış olacaktır.
"
Sonraki süreçte ise İYİ Parti İl Başkanlığı'na ulaşan mesajınız nasıl bir işlem yapıldığını ise şöyle aktarıyor Türkoğlu:
"Bize ulaşan mesajlar önce tasnif ediliyor. Böylece hangi kurum ve kuruluşla ilgiliyse partimizin o ilgili birimine gönderiliyor. Mesela belediye ile ilgiliyse ilgili belediye meclis üyelerine hukuki bir konu ise partimizin hukuk bölümündeki avukat arkadaşlarımıza konu ulaştırılıyor. En kısa sürede takibi yapılan şikayetin müspet ya da menfi şekilde neticelendirilip vatandaşımıza dönüş yapılarak ne yapması konusunda yönlendiriliyor."
Kısa süre önce uygulamaya başlanmasına rağmen şu ana kadar bin 900 vatandaş gel derdini anlat bursa.com uygulamasına mesaj bırakmış.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi iyi bir muhalefet, iktidara yaptıran kadar vatandaşın günlük yaşamına kolaylaştıracak çözüm yolları üretendir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.