Hava Durumu

GEMLİK FOTOĞRAF MARATONU

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2021 16:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2021 16:16

Geçen akşam üçlemeyi bir daha izlemeye “Aynanın İçinden” filmiyle başladım. Konusu, oyunculukları, sinematografisi beni çok etkilerken, görüntü yönetmeni Sven Vilhem Nykvist’in muhteşem ışık, gölge kullanımları filme apayrı bir değer katıyordu.

Bergman ile birçok filmde çalışmış olan Sven Vilhem Nykvist fotoğrafçılık öğrenimi görmüştür. Fotoğraf çeken herkese bu filmi ve Bergman’ın tüm filmlerini öneririm.

BUFSAD’IN ÜRETKENLİĞİ

BUFSAD sadece şehrimizin değil Türkiye’nin en önemli sanat kurumlarındandır.

Kuruluşunun 35. Yılını gururla kutlayan Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği  BUFSAD’da Allah nazardan korusun, fotoğraf sevdasıyla, durmak dinlenmek yok.

***********************************

Daha önce yazmışım; Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile düzenlendiği "Bursa'nın Hanları, Tarihi Dokusu ve İpek" temalı Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu, 2-3-4 Temmuz’da yapılmış ve yarışma sonuçları 10 Temmuz’da açıklanmıştı.

Başarıyla gerçekleşen maratona ilgi büyük olmuş, Türkiye’nin 23 farklı ilinden 300’e yakın fotoğrafçı katılmıştı.

 

DEĞERLERİYLE GEMLİK

Bu kez, Gemlik Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ve BUFSAD’ın iş birliği; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)’nun desteği ile, 1-3 Ekim tarihlerinde, “Değerleriyle Gemlik’’ temalı 1. Gemlik Fotoğraf Maratonu düzenleniyor.

Maraton içinde ülkemizin tüm fotoğrafçılarına açık bir fotoğraf yarışması da gerçekleşecek.

Şu ana kadar 150 civarında fotoğrafçı yarışmaya başvurmuş.

***************************************

Fotoğraf Maratonu’nun amacı şöyle belirlenmiş:

“Geçmişi mitolojik çağlara uzanan Gemlik, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent. Bugün hala ülkemizin neredeyse tüm illerinden göç almaya devam etmekte, kültürel çeşitliliğin tüm renkleriyle, “barışın ve huzurun kenti” olma hedefiyle gelişmekte. Bunların yanı sıra, “deniz kenti” ve “zeytin kenti”  özelliklerinin olması Gemlik’i ayrıcalıklı bir yere koyuyor. Coğrafi yapısı açısından tarih boyunca liman ticaretinin merkezi olması günümüzde de devam etmekte ve bir ticaret kenti olarak Gemlik ülkemizin en önemli şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır. Böylesine önemli değerlere sahip olan ilçemizin bilinirliğini arttırmak ve bu değerleri gelecek nesillere fotoğraf sanatının ifade gücünü kullanarak aktarabilmek amacıyla organize edilmiştir.’’

JÜRİ

Fotoğraf yarışmasının jürisi şu isimlerden oluşuyor:

Alper Keskin (BUFSAD Başkan Yardımcısı), Ahmet Sungur (Fotoğraf Sanatçısı), Duygu N. Kaşıkçı (TFSF Genel Sekreteri), Erdal Kınacı (Fotoğraf Sanatçısı), Galip Çetiner (Fotoğraf Sanatçısı), Mehmet Turgut (Fotoğraf Sanatçısı), Serpil Savaş (BUFSAD Başkanı), Fahrettin Beceren ( Küratör).

Her biri fotoğrafçılıkta kendini kanıtlamış değerli isimler.

 

BUKLE ERMAN

Fotoğraf sanatının anlatım gücüne güvenmek, fotoğraf sanatçılarına destek olmak Gemlik’e çok yakıştı.

Gemlik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bukle Erman’ı kutlarım.

Nilüfer Belediyesi’nde 16 yıl hizmet veren, Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bu değerli, başarılı, üretken ismi Gemlik’e kazandıran Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı da tabi.

Bir alkış da, göreve geldiğinden bu yana, yönetim kuruluyla beraber; özverisi, herkesi kucaklayışı, çalışkanlığı ve ileri görüşlülüğü ile BUFSAD’a büyük ivme sağlayan Serpil Savaş’a.

*********************

Işığınız bol olsun dostlar; başarılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.