Hava Durumu

GEMLİK KENT KONSEYİ KÖRFEZ HALK BANDOSU

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2021 16:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 16:07

Bandoları, bando müziğini çok severim.

Çocukluğumdakimilli bayramlarda bandolar; şık, göz alıcı giysileri, vurmalı ve üflemeli çalgılarıyla,marş temposuyla geçit töreninde belirince heyecanlanır, yerimde duramaz, avuçlarım paylayana kadar alkışlardım.

Müzik öğretmeni olan dedem Hüsnü Ortaç’ın oluşturduğu Setbaşı İlk OkuluBandosu’nda trampetçiydim. Unutulmaz çocukluk hatıralarımdandır.

******************

Ağustos ayında Gemlik’te Kent Konseyi Körfez Halk Bandosu kuruluncaçok memnun oldum ve dün bandonun majörü (lideri) Serap Güler ile internet üzerinden bir söyleşi yaptım.

Serap Güler, 1977 Gemlik doğumlu. İlk, orta, lise öğrenimini Gemlik’te tamamlamış.

Serap Güler Bursa’nın en değerli gazetecilerinden Gemlik Körfez Gazetesi sahibi, Gemlik’in belleği Kadri Güler ile 24 yıldır mutlu bir evliliği sürdürüyor. Güler çiftinin hukuk fakültesinde okuyan Barış Güler ve liseye giden Özgür Güler adlı aslan parçası iki evlatları var.

Serap Güler1997 yılında Gemlik Körfez Gazetesi’nde başladığı gazeteciliğe eşiyle birlikte Gemlik Körfez Gazetesi’ndedevam ediyor.

SÖYLEŞİ

Bando fikri nasıl doğdu?

Gemlik’te çalıştırıcılık yapan Serkan İldeniz adlı arkadaşımızın içimizdeki çocuğu yaşatmak amacıyla sosyal medyada yaptığı paylaşım ile Gemlik’li gönüllü yetişkin yaşlardaki halk biraraya geldi. Haftada üç gün yaptığımız çalışmalar sonucu Gemlik’te çeşitli etkinliklere katılarak,  Gemlik Kent Konseyi Körfez Halk Bandosunu oluşturduk. Gemlik halkından yoğun ilgi gördük. Resmi törenlere katılım sağladık. Gemlik sokaklarında halkın özlediği trampet seslerini duyurduk, renk kattık. Çocukluk ve gençlik yıllarından kalan özlemi yeniden yaşattık.

Bando kimlerden oluşuyor? Bandoya nasıl girilir?

Gemlik Kent Konseyi Körfez Halk Bandosu içindeki çocukluğu ve özlemi yaşatmak isteyen gönüllü halktan oluşuyor. Majör, ara trampetler, trampet, davul ve zil olmak üzere şu an 33 kişiyiz. Her geçen gün bandoya katılmak isteyen sayısı artıyor. Körfez Halk Bandosu, çalışmalarını haftada üç gün Gemlik Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezinde bulunan alanda yapıyor. Bizlere katılmak isteyen gönüllü arkadaşların çalışma yerine gelmesi yeterli olacak.

***********************

Eğitimi kim veriyor?

Gemlik’te daha önce de birçok okulda çalıştırıcı olarak görev yapan Serkan İldeniz adlı arkadaşımızın verdiği eğitimler ile ritimleri öğreniyoruz. Şu ana kadar 8 ritimle gösterilerimize çıktık. Ağustos 2021 tarihinde kurulan halk bandosu kısa sürede büyük ilgi gördü ve başarılı gösterilere imza attı.

***************************

Bandonun sponsoru var mı?

Gemlik Kent Konseyi Körfez Halk Bandosunun malzeme desteği Gemlik Belediyesi tarafından; kıyafet desteği Borusan Holding Genel Koordinatörü Serdar Özkaleli tarafından sağlanmıştır.

Bando bugüne kadar nerelerde çaldı?

Körfez Halk Bandosu, Gemlik sokakları, Küçük Kumla, Büyük Kumla, Kurşunlu sahillerinde halk ile buluştu. Halkın gösterdiği ilgi muhteşemdi. Kurşunlu da bulunan Huzurevine giderek burada bulunan yaşlılarımıza gösteri yaptık ve onlara çocukluk ve gençlik anılarını yaşattık, duygusal anlar oluştu. Bu yıl ilk kez Bursa da düzenlenen 1.Uluslararası Bando Festivalinde Gemlik’i temsil ettik. İlk plaketimizi burada aldık. Yabancı ülkelerden gelen bando takımları ile dostluk kurduk. Katılan bando takımlarından davet aldık. Bando Festivali kapsamında Gemlik’e gelen Bolu Belediyesi Bando Takımını,Körfez Halk Bandosu olarak karşılayıp, Gemlik halkına İskele Meydanında birlikte gösteri yaptık.

********************

Gelecek planı ne bandonun?

Gönüllü insanlardan oluşan ve kısa sürede güzel işler başaran Körfez Halk Bandosu, şu an 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine hazırlanıyor. Ayrıca, ritim grubu olarak çalışmalarımıza yakında başlayacağız. Nefesli çalgılar ile renklenecek olan Körfez Halk Bandosunun büyük ilgi göreceği kanaatindeyiz.

ALKIŞLIYORUM

Bulunduğu ilçeye büyük değer katan; çalışkan, önder kişilikli, özverili bir insan olan değerli meslektaşımMajör Serap Güler başta olmak üzere; eğitimci Serkan İldeniz’i, Gemlik Kent Konseyi’ni, Gemlik Belediyesini; kıyafet desteği sağlayanBorusan Holding Genel Koordinatörü Serdar Özkaleli’yi; bandoya emeği geçenleri, bando üyelerini; eski bir bando trampetçisi olarak kutluyor, canı gönülden alkışlıyorum.

*************************

İlk fırsatta bandoyu dinleyeceğim; hele de müziği Kurt Striegler’e, sözleri Mustafa Nermi'ye ait olan ve ilk olarak  29 Haziran 1923 tarihindeAlmanya'nın Dresden kentinde çalınan Nihavent makamındaki İzmir Marşını da çalarlarsa; değmeyin keyfime.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.