Hava Durumu

GÖNÜL BAĞIYLA YAPILAN HİZMET BUDUR İŞTE

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2022 17:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 17:24
Sosyalleşmenin azaldığı, alt katta oturanla üst kattakilerin bir birini tanımadığı günümüzde ömrümüzü dünya telaşıyla tüketirken evinde yalnız başına yaşamak zorunda kalan yaşlı, bakamı muhtaç vatandaşlara yönelik Büyükşehir Belediyesi’nin BEBKA destekli Gönül Bağı Projesi hayata geçti. Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş BEBKA Genel Sekreteri M.Zeki Durak Belediye Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mehmet Fidan, Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve çalışmaya destek veren STK temsilcilerinin de katıldığı Akıllı Sağlık Uygulamaları Tanıtıp Toplantısın da proje tanıtıldı.

Yaşlanıp hayatını tek başına sürdürmek zorunda kalanların Yaradan’dan hep şu dilekte bulunduklarına çoğumuz şahit olmuşuzdur: “Allahım, beni kimseye muhtaç etme. Ölümünde hayırlısını nasip eyle…” Dünya haliyle uğraşırken çevremizde belki de en yakınımızda tek başına evinde yaşam mücadelesi verdiğini göremediğimiz! yaşlılarımızı Büyükşehir Belediyesi görmekle kalmayıp Gönül Bağı kurmuş. Aynen şöyle: Şehir merkezi ve 17 ilçemizde günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yatağa bağımlı, engelli ve yaşlı vatandaşların evde sağlık ve bakım hizmetlerinden faydalanmalarına katkıda bulunmasına imkan veren bir Gönül Bağı Projesi. Nitekim Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından tek başına yaşam veya sağlık hizmetine ihtiyaç duyulan yaşlı vatandaşlarımızın evlerine yerleştirilen takip cihazları sayesinde 7-24 acil durum hizmeti verilebileceği gibi sağlık durumları da takip edilmektedir. Örneğin, evinde tek başına yaşayan vatandaşın aniden rahatsızlanması, düşmesi, ya da kendini iyi hissetmemesi halinde cihazın düğmesine bastığında 5 saniye içinde durumunu anlatacak görevli çıkıyor. Ya da acil bir durumda cihazdaki diğer düğmeye bastığında 112 Acil Servis Ambulansı en kısa sürede adrese ulaşıyor. Akıllı Sağlık Uygulamaları Tanıtım Toplantısı  sunumdaki videolarda gördük ki, bakıma muhtaç ya da yalnız yaşamak zorunda kalan yatağa bağımlı 200 yaşlı vatandaşımızın evine kurulan Gönül Bağı Projesi sistemi sayesinde şimdi yaşama daha bir güvenle sarılmış durumdalar.
Gönül Bağı Projesi’nin pilot uygulaması süreci başarıyla tamamlanıp şehrin geneli anlamında uygulamaya geçilip daha fazla yaşlı yurttaşımızın Gönül Bağıyla yaşama bağlamak yapılabilecek en güzel hizmetlerden biri budur işte.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.