Hava Durumu

HERKES ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI DÖKECEK

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2022 17:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2022 17:09

Daha önceki yıllarda TBMM çalışmalarına bugünkü gibi ara verilince milletvekilleri tatile çıkarlardı.
Hatta bazı Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar gittikleri tatil bölgelerinden gazetecilere tatil fotoğrafları verirlerdi.
Dün gördük ki, bu durum hem iktidar hem de muhalefet partileri için tatil olmaktan çıkmış vatandaşla buluşmalarına dönüşmüş.
Dolayısıyla Türkiye'de siyaset artık sadece siyasetçinin değil gelişen teknoloji sayesinde herkesin takip edip bilgi sahibi olduğu öncelikli gündem konusu haline gelmiştir
Nitekim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin çeyrek asırdır milletvekili çıkaramadığı Erzurum'a 128 milletvekiliyle birlikte giderek halk buluşmalarının ilkine buradan başladı.
CHP grubu, TBMM'nin tatil süresince benzer buluşmalarını çeşitli illerinde sürdürecek.
İktidar tarafında da durum farklı değil.
Nitekim dün de AK Parti Genel Merkezi'nin 81 ilde "Yüz yüze yüz gün" sloganı ile başlattığı çalışma kapsamında kentimizde AK Parti İl Başkanlığı'nın öncülüğünde, her kademeden teşkilat mensupları ve milletvekilleriyle birlikte 17 ilçenin bin 58 mahallesini kapsayan saha çalışmasına Gürsu'dan başladı.
Yüz yüze gönül gönüle Bursa sloganıyla Merinos'ta bir araya gelen başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Muhammet Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Zafer Işık, Osman Mesten, Vildan Yılmaz Gürel eksiksiz oradaydı.
Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile belediye ve ilçe başkanlarının yanı sıra kadın ve gençlik kolları tam kadro hazırdı.
Bayramlaşma buluşmalarında dahi AK Parti Bursa yönetim kadrolarını bu denli eksiksiz bir arada görmemiştik.
Halk-siyasetçi buluşması aynı zamanda hayat pahalılığının enflasyonla birlikte zirve yaptığı, vatandaşın alım gücünün düştüğü, başta enerji olmak üzere doğalgaz ve akaryakıtın yanı sıra tüm gıda maddelerine anormal gelen zamlardan adeta burnundan soluyan vatandaşın karşısına hem de iktidar partisinin temsilcisi olarak çıkmak büyük cesaret!
Öyle değil mi?
Muhalefet partisi liderlerinin her fırsatta "Vatandaşın tepkisinden korktuğunuz için sokağa çıkmaya yüzünüz de cesaretiniz de yok" diye eleştirdiği iktidar partisi muhalefete cevap niteliğinde hem de 81 il de halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Aslında vatandaş açısından bu buluşma önem arz ediyor.
Şöyle ki, oy verip TBMM'ne gitmesine katkı koyduğu milletvekillerinin tıpkı seçim öncesindeki gibi ayağına gelip meramını dinleyecek olması önemli.
Hatta AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala'yla görüşüp talebinizi, beklentilerinizi aktarmak adına bu buluşmaları fırsat olarak görebilirsiniz.
Böylece her iki taraf da eteğindeki taşları ortaya dökmüş olur.
Elbette bunu yaparken nezaket kuralları içinde olunmasına özen gösterilmelidir.
AK Parti Bursa Teşkilatı'nın halk buluşmalarını zaman zaman bizler de katılıp izlenimlerimizi sizlerle bu sütunlardan paylaşacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.