Hava Durumu

BU OYUNLA İŞİMİZ ZOR

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2021 16:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 16:16

Bursaspor, Tuzlaspor karşısında beklenen bir oyun ortaya koyamadı…

İlk dakikadan itibaren Bursaspor kalesine yaptığı ataklarla gol arayan ve şut çeken taraf Tuzlaspor’du.

Hele bu şutlardan iki tanesini Canberk, kurtarmamış olsaydı şimdi başka şeyler yazmış olacaktık…

Bursaspor Tuzlaspor karşısında ilk 10 dakika içinde oldukça fazla zorlandı. Bir an düşündüm. Bu Bursaspor Samsunspor karşısında oynayan takım değil mi diye…

Ofosu ve T. Matavz’ın eksikliğinde Namık Alasgarof ve Batuhan Kör vardı sahada…

İlk 10 dakikalık bölüm tamamen Tuzlaspor’un hücum oyunu içinde geçerken, Bursaspor top çalma yerine rakibin hata yapmasını bekleyerek zaman harcadı. 

Tuzlaspor topu kaptırdığında katı savunma içine girerek şut imkânı vermezken, Bursaspor ise alan savunması yaparak rakibe boş alanlar bıraktı. Bu boşluklardan faydalanan Tuzlaspor’un attığı şutları Canberk, zorda olsa kurtardı.

Canberk’in bu oyunu takıma moral kazandırsa da geri pas yapmanın Bursaspor için daha iyi olduğunu düşünenler fazlaydı sahada bu anlayışa Takımın hocası da dahildi.

Bu oyun şekli rakibin arayıpta beklediği bir oyun şekliydi. Bir eksikle oynayan Tuzlaspor için beraberlik garantiydi ve sonuçta da öyle oldu. Tuzlaspor eksik oynamasına rağmen bir puan alarak sahadaki üstünlüğünü ilan etti.

Bursaspor’da ise kanatlar durdu, Acolatse ve Batuhan adeta sahada yoktu. Orta alandan gelen toplar hücum oyuncuları ile buluşmayınca gol atmak tesadüflere kaldı.

İşin özü Bursaspor bu futboluyla başarılı olduğunu söyleyebilirse zirve mücadelesi olmayacak demektir.

Kazanılan penaltıyı gol yapamayan bir takıma geri pas çalışması yaptırmak yerine, penaltı nasıl atılır çalışması yapılsa daha iyi olacak…

Ayrıca 10 kişi kalan bir takım karşısında kenardan yeteri kadar uyarmalar da olmayınca savunma al gülüm ver gülüm yaparak istatistiki pas sayısını arttıran taraf oldu…

Zirve mücadelesi yapacak takım önce hücum futbolunu, rakiple birebir mücadeleyi. Birinci bölgede boşta oyuncu bırakmayacak şekilde önlem almayı ve kaleci veya savunmadan dönen toplarda rakibin şut atmasını önlemek için tedbir alınmazsa futbolda başarıyı yakalamak çok zor olur.

Sonuç olarak Bursaspor bu ligde bende varım diyorsa futbolunu kuralına göre oynamalı, mücadele gücünü eksik etmeden ve özellikle hücum hattında oynayan gençlere biraz daha tecrübe kazanmadan fazla sorumluluk verilmemelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.