Hava Durumu

HATALAR EN AZ, ATAKLAR İSE EN ÜST SEVİYEDE OLMALI!

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2022 15:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 15:48

Mustafa Er sahaya farklı bir on bir sürerek galibiyet aradı. Bu düşüncesinde de ilk 10 dakika içinde başarılı oldu.

Ortaya çıkan bu başarısını ilk yarının uzatma dakikasına kadar sürdürdü. Bir anlık dikkatsizlik ve konsantrasyon bozukluğu Bursaspor’a pahalıya patladı.

Atılan goller güzelde,  top sürmede ki pas trafiğinde hataların devam ettiğini görüyoruz.

Özellikle topa yapılan son  vuruşlarda hatalar yapılmamış olsaydı bu gün çok farklı yorumlar yapabilirdik.

Dakikalar 9 u gösteriyordu ki Hasan Ayaroğlu’nun sert ve düzgün vuruşu tecrübeli kaleci Korcan’ı hataya zorluyorsa, Bursaspor da herkes hücum da bu şutları atmalıdır. .

Futbolda rakibi hafife almak hiçbir zaman olmamalıdır. Aynı dakika içinde Namık Alaskarov golü kaçırdı ve ardından Kocaelisporlu Michael Pereira öyle bir vuruş yaptı ki top kaleci Deniz’in bakışları arasında filelerle buluştu.“Atamayana atarlar sözünü hatırlattı ” Kocaelispor’un golü bu şekilde oldu.

Canberk’in yedekte kaldığı bu maçta bu kez Deniz yapılmaması gereken hatayı yaparak maçın ilk yarı berabere sonuçlanmasına neden olurken, Mert Yılmaz’ın da rakibine pozisyon vermesi yapılmaması gereken önemli bir hataydı.

Gecenin öne çıkan isimleri arasında hem golleri kaçıran ve hem de takımı galibiyete taşıyan Namık Alaskarov ve attığı golle takımını galibiyete taşıyan Joao Pedro’nun golünden sonra Massimo Bruno 3. golü bulsaydı Bursaspor çok rahatlayacaktı. En azından puanların eşitliğinde avantaj Bursaspor’dan yana olacaktı. Demek ki Bursaspor henüz kendi gücünde değil.

Bursaspor’un rahat olabilmesi için maçta yaptığı hataları yapmaz ve hücumda ki ataklarını daha çok yaparsa rakiplerini hataya zorlar ve amacına olaşabilir. Yapamaz ise rakipleri bu oyun şeklini uygulayarak Bursaspor’u sıkıntıya sokabilir.

Kısaca her maç için değerlendirmeler ve önlemler rakiplerin hücum ve savunma anlayışlarına göre alınır ve savunmayı unutmadan hızlı hücumlar yaparak Bursaspor sonucu lehine dönüştürebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.