Hava Durumu

İYİ OYUNUN SONUCU BU OLMAMALI

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2021 16:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 16:37

Bu sezon iddialı duruma gelen Bursaspor, daha farklı bir oyun ortaya koymak zorundadır. Ne var ki, sorunlarla uğraşan Bursaspor, BB Erzurumspor karşısında bırak galibiyeti beraberlikte elde edemedi.

Oyuna iyi başlayan ve penaltı dakikasına kadar iyi oynayan Bursaspor için yıkım dakikası penaltının auta atılmasıyla başladı. Emirhan’ın kullandığı penaltı golle sonuçlanmış olsaydı saha da farklı bir oyun ortaya konulabilirdi.

Kaçan penaltı sonrası yıkılan Bursaspor toparlanma aşamasında duran top sonrası Aykut Akgün’ün topu ters vuruşla kendi kalesine göndermesi rakibin nasıl bir baskı ortaya koyduğunun işaretiydi.

Mağlup duruma düşen Bursaspor, rakip kaleye yüklenmeye başladı. Topu kullanması, pas trafiğini iyi yönetmesi, sağlı sollu ataklarla rakibi dengesiz yakalaması sonucu amacına ulaştı ve oyuna sonradan giren Tuğbey’in ortasını iyi takip eden Ofosu güzel bir vuruş sonrası beraberliği sağladı.

Atlan Bursaspor’da olumlu sinyaller ortaya çıkarsa da rakibin saha için de uyguladığı baskı ve savunmada oyuncu kontrolü uygulayınca kazandığı toplarla her zaman tehlikeler yarattı.

Bursaspor ise rakip böyle bir oyun ortaya koyarken rakibe boş alanlar bırakması, rakibi kontrol etmekten çok topu kontrol etmek istemesi rakiplerin arayıpta bulamadığı oyun şeklidir.

Böyle olunca rakibin boş alanlarda topu iyi kullanmaları, pas yapmaları ve uzaktan şut atmaları da rakibe avantaj sağlamaktadır.

İşte böyle bir oyun anlayışı içinde olan Bursaspor dikkatin dağıldığı bir anda topu hızlı kullanılmasıyla topla son buluşan ve gecenin usta golcüsü uzaktan attığı şutla Erhan’ı adeta avladı. Golcünün ismi Novikovas’tan başkası değildi.

İlk yarıda da vurduğu topu Erhan zorda olsa topu çelerek gol olmasına engel olmuştu.

Atılan bu gol Bursaspor’un kaderini belirlerken son dakikada vurulan toplar gol olmayınca galibiyet yine hayal oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.