Hava Durumu

KAZANMAK KOLAY OLMADI!

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2022 16:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 16:44

Bundan sonra kolay maç olmayacak. Puan almak kolay değil.

Rakipler çok daha fazla direnç göstererek galip gelmek istiyorlar. Böyle olunca da Bursaspor’da bu tür oyunlar karşısında maçı kazanmak için mutlaka önlemler alması gerekir. 

Ligin dibinde yer alan takımlarda sıkıntı stres yoktur. Amaçları ne olursa olsun var gücünü ortaya koyarak maçı kazanmak için iyi bir mücadele ortaya koymalarıdır.

Balıkesir maçı da böyle bir maç oldu.

Rakibini sahanın her bölgesinde kontrol eden ve ataklarını sert futboluyla ortadan kaldırmak isteyen bir takımın gol atması hiç de zor olmadı.

Önemli olan pozisyon takibi ve son noktayı koymaktır.

İşte böyle bir pozisyonda savunma oyuncusunu ceza alanı içinde unutan bir takım, maça konsantre olamamış demektir.

Golde böyle bir pozisyon sonrası geldi ve Balıkesirspor 1-0 öne geçti.

Gol Bursasporda bir şaşkınlık yaratırken, verilen mücadele ilk yarı için yetersizdi.

Devre arsından sonra Taraftarlar devreye girdi ve takımını ateşleyerek gol ve ya goller bulalabilmesi için tüm desteğini ortya koymaya başladı.

Bursaspor bu dakikadan sonra birazda olsun hareketlenmeler ve mücadele gücü ortaya çıkınca, hem rakibi etkisiz duruma düşürdü ve hem de kanat toplarla gol aramaya başladı.

Önce Bifumanın ortasını iyi takip eden Onur güzel bir vuruşla topu filelere gönderirken beraberliği de yakalamış oldu. (1-1)

Baskıyı arttıran ve ikinci gol arayan Bursaspor, bu kez yine yan topla gelen bir organizasyonu önce Furkan’ın vuruşu ve ardından sonradan oyuna dahil olan Pedro ile ikinci gol gelince Bursasporda mücadele gücü etkisini göstermeye başladı. (2-1)

Ancak unutulmasın ki Rakip Balıkesirspordu. Bundan sonra çok daha zorlu maçlar yapacak olan Bursasporun,mental olarak mutlak destek alınması ve yıkılmış olan manevi gücünü ortaya çıkarması gerekir.

Daha fazla mücadele ortaya koyamazsa Bursasporun maç kazanması da zor olacaktır.

Elde edilen galibiyet kimseyi aldatmasın. Takımın bu şekildeki oyun anlayışı ve pas trafiğindeki zayıflığı rakiplerin iştahını kabartıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.