Hava Durumu

HIZI DÜŞSE DE MUHALEFETİN GÜNDEMİNDEN DÜŞMEYEN TREN, 36 AY SONRA GELECEK

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2021 16:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 16:19

Yılların hayali trenin Bursa'ya gelmesi geciktikçe hızı da düşüyor!

Öyle ya Yüksek Hızlı Tren olarak 2003'te başlanan projenin yapımı yıllar geçtikçe yükseklik hızı düştü!

Hal böyle olunca da muhalefetin gündeminden hiç düşmedi!

Dün Line TV'ye ziyaretimize geldiğinde AK Parti Bursa Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç'la merkezi hükümetin yatırımlarının yanı sıra önemli gelişme kaydedilen hızlı tren meselesini konuştuk.

Kılıç, hızlı tren hattı projesi yapım maliyetinin dış finansman kredisiyle yapılacak olmasından kaynaklanan sorunun nihayet giderildiğini, bu ay içinde kredinin gelmesiyle projeye kaldığı yerden hızla devam edileceğini söyledi.

Daha da önemlisi projenin bitiş tarihini vermesiydi.

Milletvekili Kılıç, çalışmaların 36 ayda tamamlanarak 2023 yılında Bursa'nın beklediği hızlı trene kavuşacağını söylemesi açısından önemliydi.

Nitekim, geçmişte de benzer tarihler verilmiş ancak hedef tutmamıştı.
Umut ediyor ve de inanıyoruz ki, Bursa'nın beklediği tren Milletvekili Ahmet Kılıç'ın verdiği tarihte gelir.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği gibi önemli bir görevi bulunan Vekil Kılıç'a uzun süredir yapımı devam eden ancak coğrafi nedenlerden ötürü aksamalara sebep olan Orhaneli Yolu çalışmalarını da sorduk.

400 milyon lira maliyetli yatırımın en önemli aşaması olan tünel çalışmasının sonuna gelindiğini söyledi.

Gelişmeyi, "Tünelin ucu gözüktü" diyerek aktaran Milletvekili Kılıç, çalışmanın tamamlandığında Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçesine ulaşımın çok daha kolay ve kısa olacağını vurguladı.

Ayrıca pek gündeme gelmese de 18.5 milyon liralık yatırım olan Gemlik yolu Dürdane ve Selçukgazi mahallelerini birbirine bağlayan köprülük kavşak çalışmasının da bu bölge için önemli olduğunu aktaran Kılıç, şu önemli hatırlatmayı yaptı:

"Bursa'ya yapılması gereken yatırımlarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan ne zaman bir şey istesek öncelikli bizim talebimizi değerlendiriyor."

Buradan şunu anlıyoruz, zaman zaman muhalefetin, "AK Parti'nin elindeki en önemli Büyükşehir olan Bursa'ya hak ettiği hizmet verilmiyor" söyleminin karşılığının pekte öyle olmadığıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.