Hava Durumu

İÇİMİZDEKİ MÜNAFIKLAR!

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2021 17:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2021 17:30

Ermeni yandaşlarına seçimden önce verdiği sözü yerine getiren ABD Başkanı Biden ‘soykırım’ sözünü kullanarak ABD-Türkiye ilişkilerini daha da gerdi!

Türkiye ile ABD arasında yıllardır nisan aylarının en yoğun gündem maddesi olan ‘sözde soykırım’ yalanı, ilk kez bir ABD başkanı tarafından dile dolandı.

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteledi. Biden, aynı zamanda ‘büyük felaket’ ifadesini de kullandı.

1981 yılında yaptığı açıklamada aynı sözcüğe yer veren Ronald Reagan'dan bu yana ‘soykırım’ terimini kullanan ilk ABD başkanı oldu Biden.

ABD Kongresi'nin her iki kanadı da 2019 yılında 1915 Olayları'nı ‘soykırım’ olarak tanımlayan kararları kabul etmişti bilineceği üzere.

Ama Başkan Trump ise bu sözcüğü kullanmamıştı...

* * *

Bu gelişmeler Türkiye’de büyük tepki uyandırdı, kınandı...

Önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, “Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz” dedi.

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz. Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Aynı süreçte diğer bakanlar da ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin sözde ‘soykırım’ ifadesi kullanmasını sert bir biçimde kınadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’in ifadelerini mesnetsiz, haksız ve gerçeklere aykırı ifadeler, olarak tanımladı ve geniş açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Biden'ın 'soykırım' açıklamasına gelecek gün ve aylarda farklı biçimlerde tepki verileceğinin de altını çizdi.

Muhalefet kanadından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelemesine usulen de olsa tepki gösterdi!

* * *

Görüleceği üzere Biden’in bu söylemi Türkiye'yi ayağa kaldırırken,   PKK'nın siyasi kolu HDP ise destek verdi!

3 maymunu oynayan içimizdeki bu ‘münafıklar’ ülkemizde neyi, kimi temsil ettiklerini de daha açık bir şekilde yinelediler.

HDP, büyük ağabeyi ABD'nin Başkanı Biden ağzıyla 'soykırım' ifadesini kullandı öteden beri yaptığı gibi.

Elleri kanlı olan bu parti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir kez daha kin kusmayı sürdürdü!

CHP ve genel başkanları Kılıçdaroğlu ise ‘hırsızın hiç suçu yokmuş gibi ‘Biden’i temize çıkartıp, ‘Biden’e kızmanın âlemi yok’ deyip, Başkan Erdoğan’ı suçladı!

Doğru!..

İçimizde bu kadar münafık dururken Biden’e kızmanın âlemi yok!

Türkiye, Libya'da sahada çalışırken, Doğu Akdeniz'de sahada

oyunları bozarken, Suriye'de ABD beslemelerinin canını acıtırken, Irak'ın kuzeyinde açtığı üslerle, askerleriyle tüm senaryoları alt-üst ederken,  İHA-SİHA'larla salt karada değil, havada da tarih yazarken, HDP ve CHP’nin hala FETÖ ve ABD ağzıyla konuşmasını anlamak olası değil!

CHP’nin Biden'ı kınamayıp, açıklamasını ‘hata’ olarak tanımlamasını, 1915'e ‘soykırım’ dediği bilinen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun duruşunu nasıl açıklamak gerekir?

Biden ile aynı dili kullanan içimizdeki münafıkları görmeyelim mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.