Hava Durumu

İKİ GÜZEL DOSTUM: FAZIL ERYURT ÇAPULLER VE TURGUT ŞEN

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2021 16:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 16:52

Yaşama ve yazma gücüm varsa dostlarımın varlığı sayesindedir.

************************

Mesela…

Sevgili Fazıl Eryurt Çapuller, sesinin tınısına sinen sıcaklıkla bana öyle güzel, öyle içten, öyle şefkatdolu “Can abim!..’’ der ki; nasıl memnun nasıl mutlu olurum anlatamam.

Kardeşim gibi sevdiğim Fazıl gönül insanıdır, inceliklerin adamıdır; kibardır, vefalıdır, kadir kıymet bilir; saygısını eksik etmez; özü sözü birdir onun.

Laik cumhuriyete, Atatürk devrimlerine, emek en yüce değerdir anlayışına, hukuk devleti ve demokrasi ilkelerine gönülden bağlıdır Fazıl Eryurt Çapuller.

******************************

Kiminin gülüşü sadece dudaklarındadır.

Fazıl güldü mü bütün yüzüyle dolu dolu güler. Gülmenin bir insana bu kadar yakışması nadirdir.

Fazıl’cım, salgın öncesi bana sürpriz yapmış, bir pastanede 6 Şubat’ta yaş günü düzenlemişti; en güzel yaş günlerimdendi. Öyle mutlu olmuş, öyle moral bulmuştum ki bu değer verişle.

Köşe yazılarımın sıkı takipçisi olan, beni moral veren sözleriyle teşvik eden Fazıl’a minnettarım.

Velhasıl sevgili okurum; Fazıl Eryurt Çapuller gibi dostu olanın sırtı yere gelmez; Allah hepinize böyle dostlar nasip etsin.

 

TURGUT ŞEN

Bir güzel insandan, bir başka güzel insana; Fazıl’la ortak dostumuz olan Turgut Şen’e geçeyim.

İki yıl önce kaybettik Turgut Şen’i.

Cemal Süreyya, “Üstü Kalsın’’ adlı şiirinde der ya, “her ölüm erken ölümdür’’ diye; sevgili Turgut Şen’in çok erken oldu; bizleri yalnız bırakıp şu yalan dünyadan göçüşü.

68 kuşağındandı, yurtsever bir aydınımızdı, solda yer almış; emek, demokrasi, barış, hukuk mücadelesiyle geçmişti ömrü Şen’in.

İlkeli, samimi, dürüst, güvenilir, sevecen, kibar mı kibar bir insandı.

Her hafta mutlaka telefonla birbirimizi arar; uzun uzun gündemden, siyasetten, CHP’den, sanattan konuşurduk. Okurumdu, bana desteği büyüktür; eleştirilerinden çok yararlanırdım.

Harita Mühendisi olan, Gençler Mobilya ile adı özleşen Turgut Şen; İnegöl´ün köklü takımlarından Çarşıspor´un başkanlığının yanı sıra; ADD İnegöl İlçe Başkanlığı ve CHP’de yöneticilik yapmıştı.

Beşiktaş taraftarı sevgili Turgut, keşke Beşiktaş’ın çifte kupa aldığı geçen sezonu görebilseydi.

*******************

Turgut Şen,bir gün beni İnegöl’e, “Bizim Aile’’ grubunun etkinliğine davet etmişti. Her ay bir konuk davet ediyorlar, konuk istediği konularda konuşuyor, ardından katılımcılar sorular soruyor, yemek yeniyor anlamlı bir birliktelik yaşanıyordu.

Ben solda olmanın anlamı, medya ve CHP üzerine konuşma yapmıştım; güzel sorular sorulmuş, dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışmıştım. Katıldığım en nitelikli toplantılardandı.

10 Ekim Pazar günü, ailesi ve dostları, İnegöl Mahmudiye Mezarlığı’ndaki kabri başında, vefatının ikinci yılında andılar Turgut Şen’i.

Vefa ne güzel bir erdem. Daha önce verilmiş bir sözüm olduğu için anmada bulunamadım.

*******************************

Turgut Şen’in değerli eşi Nurcan Şen’in; evlatları Melisa Şen, Doğuş Can Şen, Ulaş Şen’in ve dostlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyorum.

Daima mücadelemizde ve anılarımızda yaşayacaksın sevgili dostum, güzel insan Turgut Şen.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.