Hava Durumu

KIBRIS FATİHİ

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2021 17:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2021 17:17

Yazar: Dursun Boran Yazım tarihi: 20.07.2006 Değiştirme Tarihi: 21.07.2006

Anap'lı eski Sağlık ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı VIP diplomat, isimli dergiye mühim açıklamalar yapmış: Kıbrıs'ın gerçek fatihi
Necmettin Erbakan'dır.

Bunu muhafazakar bir siyasetçi açıklasa, pek kimse inanmazdı ama liberal ve demokrat bir siyasetçinin bunu açıklaması önemli. Gazeteci Bülent Kavuk' un genel yayın müdürlüğünü yaptığı 2 ayda bir yayınlanan dergi'de Akarcalı, Kıbrıs ve Ecevit için şunları anlatıyor:

-"Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Kıbrıs' la ilgili Fatih'liği tamamen tesadüfidir. O sırada hasbelkader Başbakan olduğu için o işi yürütmek durumundaydı. Kıbrıs'a Türk ordusunun müdahalesindeki en büyük şans Necmettin Erbakan'ın Başbakan Yardımcısı olmasıdır. Erbakan’ın ısrarıdır o işi yaptıran. Ecevit tek basına olsaydı yapmamak için şiirlerine geri dönerdi. Bizim Erbakan’a teşekkür etmemiz gerekir. "Yazının detayını okumak isteyenler www.vipdiplomat.com.tr internet adresine girebilir. Anap'ta uzun seneler merhum Turgut Özal'la birlikte Devlet idaresinde bulunan, MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bülent Akarcalı, röportajinda başka güzel laflar da söylemiş. Türkiye'nin vücuduna asalaklar girmiş. Kim ne derse desin, bu hükümet cesur adımlar attı. Anap 4 eğilimden eğilimsizlikle çevrildi. Sigara içen doktor iyi sağlık bakanı olmaz. Devamlı hastane yapmak en büyük hata, Türkiye turiste terör değil, hizmet bazında güven vermeyen bir memleket. Ben Türkiye'nin devamlı kurbanlık koyun politikasına karşıyım. Siyaset hayatımda Bülent Ecevit, Kemal Derviş, İsmail Cem, beni büyük hayal kırıklığına uğrattılar.
Demek Kıbrıs Harekatı’ndan beri Ecevit için boşuna Karaoğlan, Kıbrıs Fatihi manşetleri atılmış. Erbakan hoca'nın Kıbrıs hizmetleri ve gayretleri gizlenmiş. Erbakan hocaya haksızlık edilmiş. Bu husus ta özel bir TV programı yapılıp, Türk ve Dünya kamuoyu aydınlatılmalı. 28 Şubat krizi yaratılıp Refah Yol iktidarı bozulmasaydı, Türk ekonomisi şimdi rayına oturmuş olacaktı. Birileri Erbakan hocayı çalıştırmamış.

Erbakan Başbakan olarak 1 dönem projelerini tatbik etseydi, işsizlik, enflasyon meselesi bitmiş olacaktı. Herhalde bunun böyle olduğunu öğrenmek için bir 20 sene daha beklemek lazım!! Günümüzde Cumhuriyetin 98. senesini yaşarken ülkemiz Hakk'ı ve hakikatı beyan eden doğrulara önem vermemiz gerektiğini asla unutmamalıyız. Kıbrıs'ın acılı dönemlerini hatırlayarak birlik ve beraberliğimizi kopmaz bağlarla birlik olmanın gereğini temadi ettirmemiz asla bırakmayacağımız hususattandır. 47 senedir süren bu devamlılık nice 47 seneler daha sürecektir. Fiemanillah.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.