Hava Durumu

ŞAMPİYON SİNGAPUR’DA MI BELLİ OLACAK?

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2022 17:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2022 17:08

İki haftalık aranın ardından Formula 1 tutkunları için özlem sona eriyor. Uzun süre sonra yarış haftasındayız. Sezonun 17. yarışı olan Singapur GP öncesi konuşulan konulardan biri de Max Verstappen’in erken bir şampiyonluk ilan etmesi. Sergio Perez’in podyum göremediği ve Charles Leclerc’in de 8. sıranın altında yarışı tamamladığı bir senaryoda Verstappen, en hızlı tur puanını da alarak yarışı kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Ben şampiyonluk düğümünün Amerika’da çözüleceğini düşünenlerdenim. Ferrari Strateji Ekibi engel olmadığı sürece Leclerc son ana kadar Verstappen’i kovalamaya devam edecektir. Bu kadar erken şampiyonluktan bahsedilmesi de yarış severlerin aklına yeni bir dominasyon sürecinin başlayabileceğini getiriyor. Mercedes dominasyonunu kıran Max Verstappen, yeni bir dominasyon süreci başlatacak potansiyele sahip. Red Bull rekabetçi bir araç temin ettiği sürece Verstappen dominasyonunu izleyebiliriz.

 

Piste dönecek olursak Singapur’da 1. antrenman seansını son dakikalarda attığı 1:43.033’lük tur ile Lewis Hamilton lider tamamladı. Şampiyona lideri Verstappen ise 0.084 saniye geride ikinci en iyi zamanı yaptı. Burada Mercedes’in yükselen grafiğine de dikkat çekmek gerek. Bu durum puan tablosunda kalmayan heyecanın pist içinde yaşanabileceğini gösteriyor. Ayrıca 15 sezonda aralıksız galibiyet alma rekoruyla Michael Schumacher'le aynı durumda olan Hamilton, kalan yarışlarda rekoru geliştirmek için bir şans yakalayabilir.

 

Ferrari’ye bakacak olursak 1. antrenman seansında hem Verstappen’den hem de Hamilton’dan yavaş oldukları görüldü. Doğru ayarları bulamazlarsa uzun süre sonra özlenen Verstappen – Hamilton mücadelesini izleyebileceğiz. Geçen sene bize müthiş bir kapışma izleten ikili, bu sene Mercedes’in performansının gerilemesi ile birbirinden uzak kaldılar. Hatta Verstappen, İmola’da Hamilton’a tur bindirmişti. Mercedes’in formunu bulması yarışları daha heyecanlı hale getirecektir. Uzun süre sonra üç takımın da iddialı olduğu bir haftasonuna girdik. Bunun da keyfi ekranlara yansıyacaktır diye düşünüyorum. Formula 1’in en iyi cadde pistlerinden birinde güzel bir mücadele izleyeceğiz. Keyifli bir haftasonu diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.