Hava Durumu

“ANTALYA INTERFRESH EURASİA YAŞ MEYVE SEBZE FUARI BU YIL DAHA CANLI OLACAK...”

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2022 16:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 16:14

Salgın öncesi uluslararası İnterfreş yaş meyve ve sebze fuarı için Antalya’da 3 gün bulunma fırsatı bulmuştum 20019’da.

Mevsimsel özelliği bir yana tesis sayısındaki muazzam rakamlar, yılda milyonlarca turistin konakladığı, ayda 3-5 uluslararası fuarın gerçekleştiği, düzen, insan ilişkileri gibi konularda öne çıkan Antalya’yı Bursa ile karşılaştırmak doğru olmaz kuşkusuz. 

Antalya bir turizm kenti ama aynı zamanda da bir tarım kenti.

Tıpkı Bursa’nın hem sanayi hem tarım ve hem de turizm kenti olduğu gibi.

Kuşkusuz Antalya’nın öncelikle bir turizm kenti, Bursa’nın da öncelikle bir sanayi kenti olduğu gerçeği ortada...

Bu, Antalya’nın 4 mevsime yayılan mevsimsel yapısından, Bursa’nın da önceden verilen kararlarla yoğun bir sanayi kenti olma önceliğinden kaynaklanmakta.

Yani Bursa çok önceleri verilen tercihle sanayiye ağırlık verilmesi yönünde gelişmiş.

O nedenle iki kenti turizm açısından karşılaştırmak doğru olmaz yani...

* * *

Önce salgın ve ardından patlak veren Ukrayna-Rusya savaşı tedarik zincirlerinde bir kopma yarattığından dünyada gıda krizine yönelik kaygılar artmaya başladı.

Sürmekte olan Rusya-Ukrayna çatışması ham madde piyasalarını sarstı ve küresel gıda güvenliğini tehdit etmeye başladı.

Ukrayna krizi patlak verdiğinde, salgının ve diğer faktörlerin etkileri nedeniyle gıda fiyatları zaten yüksekti.

Güney Amerika’da yaşanan verimsiz hasatlar, yüksek küresel talep ve tedarik zinciri sorunları, tahıl ve yağlı tohum stoklarını düşürerek fiyatları 2011-13’ten beridir en yüksek seviyelere çıkarmıştı.

Şimdi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle tedarik sorunu yaşamak istemeyen Avrupa ülkeleri ve Rusya, Antalya’da bu gün başlayan ve 3 gün süresince (20-22 Ekim) düzenlenen Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Fuarı’na her yıl olduğundan daha fazla katılım gösterecekleri anlaşılıyor.

Kısmetse bizler de Bursalı bir gurup gazeteci bu günden itibaren fuarı izleyeceğiz.

Antexpo A.Ş. Genel Koordinatörü Murat Özer, 1,5 milyar dolarlık dış satım hacmine ulaşan yaş meyve ve sebze sektöründe düzenlenen, Meyve, Sebze, Ambalaj, Lojistik, Depolama, Tarım Makine ve Teknolojileri Fuarı ve Interfresh Global Zirvesi’nin iki yıllık pandeminin ardından yeniden kapılarını ziyaretçilere açtığını belirtiyor.

Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde üretici, dış satımcı, sivil toplum kuruluşu ve akademisyenleri buluşturacak fuar ve zirveye aralarında zincir market temsilcilerinin de yer alacağı 40’a yakın ülkeden 100’den fazla alım heyetinin fuara geleceğini de söylüyor Murat Özer.

* * *

Hollanda ve Almanya’dan 60, Orta Doğu ülkelerinden de 20’nin üzerinde firma olmak üzere aralarında İtalya, Fransa, İngiltere, Çekya, Polonya, Romanya İspanya, İngiltere, Azerbaycan ve Rusya’nın da bulunduğu 40’a yakın ülkeden yüzlerce sektör profesyoneli Antalya’da buluşacak.

Fuar ile ülke ekonomisine, dış satım ve üretime fayda sağlanacak.

Fuarın ana teması ‘İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik’...

Fuar süresince İklim Krizi ve Yeşil Dönüşüm, Çevre Ve Atık Yönetimi, Enerji Verimliliği, Çiftlikten Çatala Stratejisi, Temiz Su Ve Karbon Yatakları, Doğa Koruma / Ekosistem, Sağlıklı Ve Kaliteli Yaşam, Gıdanın Korunması, Sorumlu Üretim Ve Tüketim, Tarımsal ve Yerel Kalkınma, Lojistik ve Ulaşım, Akıllı Şehir Uygulamaları konularının ele alınacağı fuar izlenimlerimizi dönüşte paylaşmak dileği ile...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.