Hava Durumu

Bursa’da turizmi hangi noktada?

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2023 12:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 12:38

 Turizm, bacasız sanayi olarak da adlandırılır.

Tarihi ve kültürel mirası, eşsiz doğal güzellikleri ve zengin mutfağı ile turizmin her dalında önemli bir potansiyele sahip Bursa, bu potansiyele karşın turizm pastasından gerekli payı tam anlamıyla alamıyor hiç kuşkusuz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa’nın sanayi, tarım yanında turizmde de iddialı olduğunu her fırsatta belirtiyor ve önemli çalışmalar yapıyor.

Bugüne kadar 20 ülkede 50’den fazla fuara katılarak, 15 ülkede ‘ikili görüşmeler’ yaptıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başından beri salt fabrika bacalarının tüttüğü bir Bursa hayal etmediğini, turizmin de önemli değerlerimizden biri olduğunu, ancak turizmle ilgili hala kat edilmesi gereken ciddi mesafelerin de olduğunun altını da çiziyor...

Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması için yoğun mesai harcıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Aktaş...

* * *

Bursa’nın 8500 yıllık tarihi ile medeniyetlerin kesişme noktası ve kültürlerin kaynaşma diyarı olduğunu her fırsatta anımsatan Başkan Aktaş, çevre düzenlemeleri bitmek üzere olan Hanlar Bölgesi projesini çok önemsiyor.

Tarihî Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeyiz.

Bu, Bursa turizmi açısından önemli bir ayrıcalık...

Kuşkusuz turizm pastasından alınan payın artması ancak tanıtımla olabilecek bir şey.

Bu nedenle başka ülkelerdeki fuarlara katılmak kuşkusuz önemli ama bunun dışında da atılması gereken adımlar var ve bunlar da atılmakta Bursa’da.

Uluslararası fuarların sayısı artmakta söz gelimi...

Bu yıl ikincisi düzenlenen Gastronomi Festivali’ne hem Türkiye’den hem de yurt dışından gıda üzerine çalışan pek çok firma katıldı.

Buna sahip çıkılarak geliştirilmesi gerekir hiç kuşkusuz...

* * *

Bursa dünya turizm pastasından gerekli payı henüz alamadığı gibi ülkemiz de turizm gelirlerinden yeterli payı alamamaktadır hala.

Ancak salgın, savaşlar ve terör gibi nedenlere karşın Türkiye’ye gelen turist sayısı artmakta...

Özellikle son yıllarda rekorlar yaşanmakta...

UNESKO Dünya Mirası listesinde bulunan Bursa, Ulu Cami, Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Yeşil Külliye, Orhangazi Külliyesi, Muradiye Külliyesi, Cumalıkızık Köyü, müzeleri gibi mekânlara sahip, Uludağ’ı, denizleri, termal kaynakları ve müzeleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olmasına karşın Bursa’nın Edirne, Aydın, Manisa, Ağrı kadar bile turist çekememesinin nedenleri üzerinde durmak da gerekmektedir hiç kuşkusuz.

Sıkıntı planlamada mıdır, tesis noksanlığında mı, tanıtımda mıdır?

Son yıllarda önemli artışlar gözlense de Bursa’nın neden daha hızlı bir artış sağlayamadığı sorusu ne yazık ki ortadadır.

Tarihsel birikimimizin ayağa kaldırılması, birçok otelin devreye girmesi, Başkan Alinur Aktaş’ın uluslararası tanıtım atağı Bursa turizminin canlanması açısından önemli gelişmeler göstermiştir son yılarda.

Bursa’nın bir sanayi ve tarım kenti olduğu kadar aynı zamanda bir turizm kenti olduğu unutulmamalıdır.

* * *

Dünyaya baktığımızda gelişmiş, varsıl ülkeler aynı zamanda turizm potansiyeli yüksek ülkelerdir.

Ancak artık dünyada ülkeler yanında kentler de yarışmaktadır turizm alanında.

Her kent kendine daha fazla turist çekerek daha fazla para kazanmak istemekte doğal olarak…
Bursa’nın turizm alanında güzel günlere doğru yolculuğundan umutsuz olmamak gerekiyor her şeye karşın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.