Hava Durumu

Bursa’nın da içinde yer aldığı Romanya’daki Türk-Tatar festivaline 40 ülke katıldı

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2022 11:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 11:21

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Türk-Tatar festivalinin 7.si bu kez

Romanya’da bir dizi interaktif etkinlikle gerçekleştirildi.

 

Dobruca’da gerçekleşen “Kurultay-Otantik Türk-Tatar Sabantoy Festivali” Köstence İl Konseyinin desteğiyle Başkanlığını Naim Belgin’in yaptığı, Onursal Başkanı da eski Milletvekili Nejat Sali olan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği tarafından organize edildi.

 

Dostluk, diyalog, Spor ve Kültürler arası diyaloğu hedefleyen, bilgi zenginliğini ve etnik gruplar arası birlikte yaşamayı teşvik edebilecek

Festival, geleneksel sanatın, kültürün, oyunların ve sporun, müziğin, dansın, geleneksel yemeklerin bir iletişim, yakınlık ve anlayış aracı olarak gerçekleşti.

40’a ülkeden festivale katılan 500 sanatçı, sporcu ve folklorcu guruplar Köstence ve Mecidiye’de bir araya geldi.  16-19 Eylül arası Köstence, mecidiye ve Mangalya’da gösteriler ve Bilgi Şöleni düzenlendi.

 

TÜRKİYE’DEN DE BURSA

MEHTER TAKIMIYLA KATILIM SAĞLADI

Romanya’da yapılan festivale daha önceki yıllarda da Mehter Takımıyla katlım sağlayan Bursa Tüm Tatar Türkleri Dayanışma Derneği kalabalık bir gurupla bu yılki festivalde yerini aldı.Festivalde ulusal ve uluslararası sanatçıların performansları, unutulmaz bir gösteri ve özel bir sanatsal zevk oluşturan festival programı ile doruğa ulaştı.

 

Bursa Osmanlı Bando Takımı, Ankara Kulübü topluluğu, Gagavuz Yeri topluluğu, Miras Grubu, Tatar şarkıcı Cengiz Cutlacai, solist Melia Yusuf, Romen topluluğu Brauletul ve Kazakistan’ın efsane müzisyeni, Dombra’nın besteci, söz yazarı Arslanbeg Sultanbekov festivale katılım sağlayarak izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

 

 

FESTİVALE TÜRKİYE’DEN DE ÇEŞİTLİ

İLLERDEN KATILIMCILAR OLDU

Romanya mecidiye’de gerçekleştirilen festivale Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun tavassutları, Yurtdışı Türkler Akraba Toplulukları Başkanlığının, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın destekleriyle katılan Bursa Tüm Tatar Türkleri Dayanışma ve Sosyal, Kültürel Derneği Mehter Takımıyla birlikte kalabalık bir katılım sağladı.

 

Festival süresince ilk kez uluslararası ‘Kültürel Kimlik ve İnsan Hakları ve Kültürel Miras konulu bir sempozyum gerçekleşti. Yapılan sunum ve tartışmalarda, kendi kültürel kimliklerini barış, hoşgörü, Kültür ve spor sevgisi ortamında korumak, tanıtmak ve yaşatmak amacıyla, yetkin kurumlarla Kültürü günden güne besleyen kişiler arasında uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine katkı sunuldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.