Hava Durumu

‘DEĞERLER BULUŞUYOR TECRÜBE KONUŞUYOR’ SÖYLEŞİLERİ İLGİ GÖRÜYOR…

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2020 10:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 10:44

Yaşadığımız yüzyılda bilginin en büyük rakibi yahut daha doğru bir deyişle tamamlayıcısı, “deneyim” haline gelmiş gibi görünüyor.

Bilgili olmak kuşkusuz önemli ama asıl önemli olan bu bilgiyi yaşamakatabilme yetisi olsa gerek.

İletişim teknolojisi öylesine hızla gelişmekte ve yaygınlaşmakta ki, bilgiye ulaşmak pek zor değil artık, asıl önemli olanı bunun nasıl kullanılacağı…

Zaten günümüzde gerçek salt bilgi ve eğitime dayandırılan birikimler kilitli kapıları açmak için yeterli olmamakta.

Başarılı olmak için çok kez yere düşmek ve her düşüşten ders çıkarmak gerekiyor.

Amerika da büyük şirketlere Cio aranırken önceliği deneyimli olanlara verdikleri, hatta daha da iyisi bir yahut birkaç kez iflas etmiş olanları tercih ettikleri söylenir.

Onca eğitime karşın bir hekime ehliyet kazandıran niteliği, uygulamadaki deneyim ve yeteneği değil midir?

* * *

Deneyim zamanla kazanılır, denir ama doğrusu deneyimin cesaretle kazanılacak bir birikim olduğudur.

Sorumluluk alma ve hata yapma cesareti göstermeden kazanılan deneyim mutlaka yarım kalacaktır.

Deneyimin önemini Bursa’da en güzel şekilde anlatan söyleşiler dizisi var bir süredir.

NİLSİAD-NOSAB işbirliğiyle düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor’ söyleşileri iş dünyasından ünlü isimleri bir araya getiriyor.

Söyleşilerin ilk konuğu Ermetal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener olmuş.

Daha sonra 17. kez değişik isimlerle gerçekleşmiş.

NOSAB Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşilerin 19. sına geçtiğimiz hafta katılma şansı buldum davet üzerine.

NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ve Bursa iş dünyasının tanınmış isimleri ile çok sayıda sanayici ve iş insanı ve gençlerin katıldığı söyleşinin konuğu Ermaksan Makine A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan’dı.

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor' seminerinin konuğu olarak bu kez Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan neredeyse 80’nine yaklaşmış yaşamının deneyimlerini aktardı.

Yaşamı boyunca yaşadığı, gördüğü duyduğu, okuduğu, yaptığı, denediği her şeyden kendinde kalan izlenimleri aktardı naif yapısıyla salondakilere.

* * *

Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, herkesin yaşamında bulunan dönüm noktalarından söz ederek kendi yaşamındaki dönüm noktalarını belirtti.

İlk dönüm noktasının dedesinin annesini köye çağırmasına karşın kentten köye annesinin gitmemesi dolayısıyla Bursa’da kalmalarını gösterdi.

Böylece Bursa’da okula nasıl başladığını, çıraklık ve tamirhane günlerini anlattı.

Erol Özkayan yaşamındaki ikinci dönüm noktasının Almanya’ya gitme kararı almasına karşın annesi istemediği ve ağladığı için vazgeçmesi olduğunu belirtti.

Bu karar Bursa’da kalarak dokuma tezgâhları tamir işine başlamasına vesile olmuştu.

İş yaşamında güveni çok önemsediğini ve iş yaşamında sürekli bir konuda ısrar etmediğini, koşullara göre davrandığının altını çizen Özkayan,  yaşamında sigara ve içkiye yer vermemesini de başarılı olmasında önemli bir etken olduğunu vurgulaması salondakilerden büyük alkış almasına yol açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.