Hava Durumu

DEVRİN ARACINA DA DEVRİM GİBİ BİR ŞEY GELEBİLİR Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2022 15:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 15:48

TOGG'un seri üretim aşamasına geçmesi, hem yurt içi hem de yurt dışında yakından izleniyor.

Özellikle içeride kimi muhalif kesimin bir kısmı böyle bir fabrikanın ortada olmadığını kimileri de olsa da, birçok parçanın yurt dışından alındığını ve hatta araçların dışarıda yaptırıldığını savlamakta.

Oysa basındaki haberlerde Mudanya’daki tesislerde araçların fabrika önündeki alanda üretilmiş yüzlerce aracın fotoğrafları görüntülenmekte.

İlk yılında salt iç pazarda satılmak üzere 20 bin adet elektrikli otomobil üretecek TOGG, üretiminin ikinci yılında ise dış satıma Avrupa'dan başlatacağı belirtiliyor.

Farklı modelleri ve renk seçenekleri ile gündeme gelen yerli otomobil TOGG'un ön sipariş tarihinin de netlik kazandığı açıklanıyor.

İlk etapta C segmentte yer alan SUV modelini tüketici ile buluşturacak TOGG otomobili Şubat 2023'te ön siparişe açacak ve Mart ayında da müşterilerine teslim etmeye başlayacak.

* * *

Fabrikada seri üretim sürecine başlanmasıyla birlikte TOGG hakkında farklı kesimlerden farklı görüşler gelirken, otomobilin ve markanın geleceği yurtdışında da yakından takip ediliyor.

Oyunun kurallarının günümüz dünyasında yeniden yazıldığı otomotiv endüstrisinde, başta Çin olmak üzere birçok ülkede TOGG benzeri elektrikli otomobil girişimleri rekabette yer almak için canla başla çalıştığı gözleniyor.

Sektör kaynakları, Çin'de bugüne kadar 350 girişimci şirketin sıfırdan bir elektrikli otomobil üretmek için kurulduğuna, fakat bu şirketlerden en fazla 50'sinin üretim aşamasına geçebildiğine dikkat çekiyor.

Yani sektörde büyük bir rekabet yaşanmakta...

Söz konusu benzer projeler arasında üretildiği ülkenin halkı tarafından belki de en çok benimsenenin TOGG olduğu söylenebilir.

Bunda, Türk halkının uzun yıllar boyunca hasret kaldığı yerli bir otomobil markasına yeniden kavuşmanın etkisi çok büyük.

Bu nedenle, TOGG'un iç pazarda hedeflerini tutturma noktasında bir sorunu olmayacağı anlaşılmakta.

Ama yurt dışı pazarlarda, hele ki Avrupa gibi dünyanın en kaliteli üretimlerinin yer aldığı bir pazarda rekabet etmenin de kolay olmayacağı görülüyor.

Bu konuda her alanda, her kesimden büyük spekülasyonların, oyunları oynandığı açık.

* * *

1960’larda Devrim aracının başına gelenler ‘Devrin’ aracının başına da gelebilir mi?

Şimdi TOGG’un başına benzin değil, elektrik de değil ama pazarlama ile ilgili bir takım olumsuzluklar gelir, akamete uğratılabilir mi?

Yıllar sonra arkasında karalı bir siyasi gücü ardına alan TOGG’un geleceği nasıl şekillenir?

Yani bu projenin engellenme olasılığı var mı?

Emekli Paşa Karakuş, bu konuda tıpkı Devrim otomobilinde olduğu gibi bazı önleme endişelerinden söz etmekte.

Eski Başbakanlardan Merhum Necmettin Erbakan’ın ‘Davam’ adlı kitapta anlattığı anılarında sözünü ettiği girişimleri önlenmesi gibi oyunlarla karşılaşılabilir mi?

* * *

Merhum Erbakan, Pancar Motor üretilirken kimi parçalarını üreten yerli bir firmanın ürettiği bu parçaları bir tankta kullanılabileceği ama bunu Kara Kuvvetlerine çeşitli engellemelerle satışının engellendiğini belirtmekte.

‘Mü’min aynı delikten iki kez sokulmaz, ısırılmaz’...

 Mü'min olan kimse akıllı, olgun ve uyanık olur gafleti nedeniyle aldatılmaz.

Bu konuda top yekûn duyarlı olmamız gerekiyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.