Hava Durumu

Halef-Selef kapışması..!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2024 14:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 14:55

31 Mart yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Bozbey, bundan böyle her ayın ilk haftası basınla yapacağını belirttiği ‘Değerlendirme Toplantılarının’ ilkini yapmış ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye borçlarıyla ilgili önemli savlar ortaya atmış, araştırma ve incelemelerin sürdüğünü belirtmişti.

Başkan Bozbey, devir-teslimde kendilerine açıklanan 20 Milyar küsur belediye borcunun yaptıkları inceleme sonucu 25 Milyar lirayı aştığını belirtmişti.

İnceleme ve araştırmalarının sürdüğünü, bu miktarın daha da artabileceği öngörüsünü paylaşmıştı.

Ve ayrıca Başkan Bozbey, göreve başlamasının geciktirilmesiyle bazı kişilerin tazminatlarını alarak istifa ettiğini, bu arada yeni atamalar yaptıranlar olduğunu, hatta içeride bir takım işleri sürdürenleri bildiklerini ve gerekeni yapacaklarını vurgulamıştı.

Göreve gelir gelmez suya yüzde 25 oranında indirim yaptıklarını, tabelalara düzenleme getirdiklerini, yol kenarlarındaki otoparkları ücretsiz yaptıklarını, Kayapa’daki katı atık depolama tesisinin çalışmalarına da son verdiklerini söylemişti.

Ve hemen ertesi gün, yani bir önceki gün de eski Başkan Alinur Aktaş da AK Parti İl binasında, İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte Bozbey’in belediye borçları ve kimi konularla ilgili savlarına yanıt verdi.

* * *

Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Mustafa Bozbey'in savlarına yanıt verdi.

Bu süreçte basın açıklaması yapma niyeti olmadığını, ancak Başkan Bozbey’in kendisi ve belediye borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamayı izledikten sonra açıklama yapmaya karar verdiğini belirtti.

Bu şehri yalan ve iftiralarla boğmaya, algı oluşturmaya çalışıldığını vurguladı.

Bozbey’in açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmıyor’ diyen Aktaş,

Bozbey’in göreve başlamasına karşın, belediye bütçesini hala kavrayamamış olduğunu belirtti.

‘Mazbatasını 1 günlük gecikme ile almış olması Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde nasıl bir tahribat oluşturmuş olabilir?’ diye sordu.

BURULAŞ hariç diğer şirketlerle ilgili ve işleyişle ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını, hatta kasalarında para olduğunu söyleyen Aktaş,

Bu adam gerçekten rakamlara hâkim değil." diye konuştu.

 

* * *

 

Alinur Aktaş, Başkan Mustafa Bozbey’e başka sorular da yöneltti. Aktaş, ‘Nilüfer Belediyesi başkanıyken bütçen neydi ne kadarla devrettin? 20 yıllık döneminde kentsel dönüşüm yaptın mı? diyerek bu milletin kendisinden ivedilikle kentsel dönüşüm beklediğini vurguladı.

Başkan Bozbey’in mal beyanını açıklamaktan kaçamayacağını, kendisinin de, İYİ Parti’nin adayının da mal beyanını açıkladığını ve bunu kamuoyunun bilmeye hakkı olduğunu belirtti.

Başkan Aktaş, Belediye borcuyla ilgili olarak da şirketlerle birlikte 47 Milyar 9 milyon lira toplam bütçesi olan belediyenin bu 20 milyar liralık borcun Büyükşehir kısmınınkinin 2034'e kadar, BUSKİ'nin borçlarının ise 2048 yılına kadar vadesi olduğunun altını çizdi. 

*  * *

 

Halef-Selef başkanların karşılıklı bu açıklamaları kamuoyunun da kafasını karıştırmış bulunmakta!

Başkan Bozbey’in Arapça harflerle yazılı tabelalardan bunları kaldırtması kamuoyunda bir kesim tarafından onay almış görünse de bir kesim tarafından da ‘başka dillerdeki yazılar neden duruyor’ sorularının sorulmasına yol açtı.

Caddelerde ücretsiz park konusunda da bunun ileride başka sorunların doğmasına, esnafın vatandaşla sürtüşmelerine neden olacağı gibi kaygılar doğdu.

Herkesin kendi evinin, dükkânının önünün kendilerine ait park yeri olduğu anlayışın yaygınlaşabileceğinin tartışmalara, sürtüşmelere neden olabileceği kaygısı yaygın söz gelimi... 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.