Hava Durumu

KORONA VİRÜS İLE İLGİLİ KOMPLO TEORİLERİ…

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2020 09:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2020 09:32

Nasıl oldu, neden oldu, nereden kaynaklanıyor, nasıl ve ne zaman sona erecek soruları bilim insanlarının kafalarını oldukça meşgul ediyor.

Her kötü olayda olduğu gibi, Korona virüs felaketinde de ortalık "komplo teorilerinden" geçilmiyor.

Bunların arasında kimileri öylesine mantığa uygun ki, çokça ciddiye alanlarvar.

Kimileri bu salgını ticaret savaşlarına bağlıyor…

Ama öyleleri var ki, gerçekten gülünç!..

Bunlardan bazıları 5Gile ilintili olanı…

Koronavirüsünün ABD'de bir laboratuvarda üretildiği, sonrasında gizlice Çin'e satıldığı ve satan doktorun da tutuklandığı savları var.

Ancak bu komplo teorilerinin çoğu yalanlandı, çoğu da söylendiği ile ortada kaldı.

 

İçinden geçmekte olduğumuz Korona virüs günleri gibi kriz dönemlerinde Komplo teorileri ve kehanetlerin alıcısı kuşkusuz her zaman bol olmuştur.

Krizlerden ve bilinmezlikten evrimsel olarak oldum olası tırsan insanoğlu, ya komplo teorilerine tutunarak bütün olanların aslında bir planın parçası olduğuna yahut birilerinin tüm olanları önceden bildiğine inanıp "her şeyin kontrol altında olduğu" duygusuyla bir nebze rahatlamak istiyor gibi.

 

İşte ses getiren birkaç Komplo teorisi

Slyvia Browne isimli medyum, Dünyanın Sonuna İlişkin Tahminler ve Kehanetler (2008) kitabında aşağıdaki cümleleri yazmış;

2020'lerde, akciğerleri ve bronşları ciddi oranda etkileyen, tedaviye ise zalimce direnen zatürre benzeri bir hastalığın patlaması nedeniyle ortalıkta ameliyat maskeleri ve plastik eldivenlerle dolaşan çok daha fazla insan göreceğiz. Hastalık hakkında kafa karıştırıcı olan şey ise; bir kış boyunca müthiş bir paniğe yol açtıktan sonra, on yıl içerisinde hem sebeplerini hem de tedavisini gizemli bırakarak tamamen ortadan kaybolması olacak…’

Nasıl, tam da Koronayı anlatmış gibi, değil mi?

Sonunu açık bırakmış!..

 

Bu virüsünün laboratuvarlarda tasarımlandığına inanan bir sürü insan da var.

Kimileri Çin ekonomisini çökertmek için ABD yapımı olduğunu; kimileri de Çin’in kendini yaşlılardan arındırmak için virüsü yarattığına falan inanıyor.

Kimileri ise daha da ileri giderek, dünya nüfusunu azaltmak için böyle bir virüs yaratıldığına gönülden iman etmiş gibiler!

Yahu 8 milyara yaklaşan dünya nüfusundan hadi ben diyeyim 5-10 milyon, siz deyin 50-100 milyon insanın eksilmesi neyi değiştirir ki? Mantık bunun neresinde?

Türkiye dahil bir sürü ülke bilimsel araştırmalarla bu teorinin yanlış olduğunu kanıtlamış olsa da hala inanan büyük bir kesim var gibi.

 

Kimileri de insanlar virüsün kaynağının 5G bazları tarafından yaratılan frekanslar olduğuna inanıyor girişte de değindiğimiz gibi.

Bazıları bunu bir adım öteye taşıyıp Bill Gates’in kasten, patentine sahip olduğunu ilacı satabilmek için virüsü yaydığını savlıyor.

Buna inanan pek çok kişi var çevremizde de…

5G frekanslarının Korona virüsü yarattığını, bunun Bill Gates tarafından yürütülen ve insanlara "aşı" diyerek izleme mikroçipi takılacağını savlayanlara kadar pek çok komplo teorisi konuşuluyor.

Komplo teorilerini hafife almak söz konusu teorileri ortadan kaldıracak değildir hiç kuşkusuz.

Aksi kanıtlanmadıkça komplo teorileriiz bırakmayı sürdürecek gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.