Hava Durumu

SICAKSU BÖLGESİNDE YENİ BİR HAREKETLİLİK VE HALK HAMAMI…

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2020 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 10:05

Bölgedeturizm yatırımının çevresel, ekonomik ve sosyal kazançları ile yatırıma yönelik finansal ve ekonomikanalizler için fizibilite çalışmaları başlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) arasında hem Sıcaksu Bölgesi hem de Bursa Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi kurulmasına yönelik fizibilite raporu hazırlanması için protokol imzalandı geçtiğimiz hafta.

Umarız ki bu, Sıcaksu Bölgesi’nde önünde 4 yıl gibi bir görev süresi olan Başkan Aktaş’ın projeyi başlatıp bitirmesinin başlangıcı olur.

 

* * *

 

Başkan Altepe zamanında 13 yıldır Bursa’nın gündeminde olan Sıcaksu-TabakhalerBölgesi’nde alanın yüzde 75’inin mülkiyeti Büyükşehir olarak alınmış ve bir süre sonra yapılacak ihale ile birinci etapolan 22 dönümlük alanda dönüşümhemen başlatacaktı.

Bu yapılamadı bilinen nedenlerle…

Yaklaşık 18,3 hektar alanı ile uzun yıllar deri sanayi sektörüne hizmet eden ancak hızlı yapılaşma ile kent merkezinde kalması yüzünden sıkıntılara neden olan Tabakhaneler Bölgesi’ndeki işletmeler, yaklaşık 13 yıl önce Badırga Bölgesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmıştı.

Bölgedeki 135 deri fabrikasının taşınmasının ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, hak sahipleri ile yatırımcı firmalar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine sonuçsuz kalmıştı.

Kentin merkezinde bir çöküntü bölgesi olarak kalan alandaki termal kaynakları kent ekonomisine kazandırmayı amaçlayan Başkan Altepe, çalışmaların tek elden yürütülmesi amacıyla mülkiyet sahiplerinden Büyükşehir’e yetki vermelerini istemiş ve ilk etapta yüzde 75’itamamlanmıştı.

Herkese açık yapılacak ihale ile dönüşümde ilk etap başlamış olacaktı.

Bursa’nın kalbinde bu döneme damgasını vuracak önemli bir proje olacaktı.

Metro istasyonları, teleferik istasyonları ile Uludağ’a, tarihi bölgelere, kongre merkezine, Metro ve teleferikle ulaşılabilecekti.

Burası Bursa’nın en değerli merkezi olacaktı.

Bursa’yı Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezi haline getirecek projede, termal tesisler, kür tesisleri, konaklama tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kür merkezi, yaşlılık bakım ve tedavi merkezi gibi sağlık tesisleri ile spor tesisleri, binicilik tesisleri ve kulüp evi, yeme-içme tesisleri, açık-kapalı yüzme havuzları, rekreasyon alanları, günübirlik tesisler, teleferik istasyonu, helikopter pisti, otel, motel, butik otel, tatil evleriyer alacaktı.
Altepe’nin bunları gerçekleştirmeye siyasi ömrü yetmedi.

 

* * *

 

ŞimdiBursa'yı geleceğe taşıyacak önemli projeleri bir-bir yaşama geçiren Başkan Alinur Aktaş,  hem akıllı şehircilik hem de Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'ni yakından ilgilendiren önemli bir adım attı. Bursa'ya Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi kurulmasına ilişkin fizibilite raporu hazırlanması ve Sıcaksu Bölgesi'nin hem termal kaynakları hem de planlanan yatırıma yönelik finansal ve ekonomik analizlerin yapılmasına yönelik fizibilite raporunun hazırlanması için BEBKA ile bir protokol imzalandı.

Bursa'nın geleceğini yakından ilgilendiren iki konuyu kapsayan protokol hızla yaşama geçecek.

Bu güne kadar gecikilmiş olsa da Başkan Aktaş, Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nı kurarak bu konuya verdikleri önemi gösterdi.

O alanının ne zaman, nasıl değerlendirileceği, neler yapılacağı henüz belli değil.

Ancak o alanın dışında Bursa’nın mevcut sıcak su potansiyelinden Bursa halkının yararlanabileceği Halk Plajına benzer bir Halk Hamamı Projesi’nin de halkın önemli bir beklentisi olduğunun altını çizmek isteriz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.