Hava Durumu

‘Siyasetçiler kadar seçmene de görev düşüyor...’

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2024 16:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 16:08

TR Düşünce Kulübü, Bursa Merinos AKKM'de düzenlenen kahvaltı etkinliğinde ilçe belediye başkanları ve Bursa basınıyla, nasıl bir Bursa ve ideal seçmen nasıl olur sorularına yanıt aramak için buluştu.

Programa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yıldız, Karacabey Belediyesi Başkanvekili Mesut Vural, kulüp üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bulunmadığı toplantıya salt CHP’li 2 başkanın, İYİ Parti’li Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in, AK Parti adına salt Yıldırım Belediye başkan Yardımcısının katılması dikkatlerden kaçmadı...

Bu durumu zaten TR Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut da sitem ederek konuşmasında değindi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da ‘Belediye başkanları suçlanmamalı, işleri, güçleri var’ diyerek savundu.

Art niyetli olmadan toplantının konusunun önemi bir yana zamanlaması açısından uygun olup-olmamasıyla ilintisini öne almak daha makul olur sanırım...

* * *

TR Düşünce Kulübü’nün benzer toplantılarına fırsat buldukça katılım sağlamaktayım.

Önemli konuları, önemli katılımcılarla masaya yatırarak bir düşünce rüzgârı estirilmesine katkı sağlanması açılarından ben de önemsiyorum.

TR Düşünce Kulübü Bursa’da 2009 yılında Bursa Düşünce Kulübü olarak kurulmuş ve 2018 yılında alınan bir kararla TR Düşünce Kulübü olarak adını ve vizyonunu değiştirmişti.

Genel Merkezi Bursa’da bulunan Kulübün 55 il, 14 ilçe, 17 Ülkede temsilciliği olduğunu da belirtmem gerek.

TR Düşünce Kulübü; hiç bir kurum, kuruluş veya zümre tarafından finanse edilmeyen toplumsal yarar amacıyla evrensel insan hakları çizgisinde etkinliklerde bulunan stratejik bir araştırma ve düşünce kuruluşu...

Kuruluş düşüncenin özgürlüğünden yana olan bireylerin ve insanlık yararına olan düşüncelerin temsilcisi olarak fikir ve projeler üretmek, Eğitim, Seminer ve etkinlikler yürütmekte.

15 yıldır Akademik, Stratejik, Sosyal ve Kültürel alanlarda konferanslar, projeler, makaleler, yazılar, hazırlamakta ve Ulusal ve Uluslararası Politika geliştirme konusunda çalışmalar yürütmekte...

Din, dil ve ırk gözetmeksizin adalet ve merhamet ölçüsüyle hareket edilmekte...

En büyük farkı hiçbir kurum kuruluş ya da zümreden doğrudan maddi yahut manevi destek almamakta olması...

* * *

Buluşmada ‘Nasıl Bir Bursa Olmalı?’ konusunun sunumunu TR Düşünce Kulübü Yüksek İstişare Kurulu üyesi İlyas Kavcan gerçekleştirdi.
Kavcan, gerçekten hazırladığı kapsamlı çalışmayı anlatırken Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın dikkatle dinlediği ve kendi konuşması sırasındada buna vurgu yapması etkilendiğinin kanıtıydı.

Kavcan’ın kulübün önceki yıllarda birçok kez dile getirdiği konulara değinerek, Ankara Caddesi ile Haşim İşcan Caddesi arasında Gökdere Bulvarı ile Fomara Caddesi arası bölgenin doğu-batı yönündeki alanın tamamının yapıdan arındırılması gerektiğini dile getirmesi geniş bir uzak görüşlülük olsa gerekti.

* * *

TR Düşünce Kulübü geçmiş toplantılarda ‘İdeal Belediye Başkanı Nasıl Olmalı?’sorusuna yanıt aramıştı.

Bu kez de ‘İdeal seçmen nasıl olmalı’ sorusuna yanıt aradı...

Yapılan konuşmalarda her seçmenin, demokratik bir tutum ile kentin yararına olanı düşünmesi, bireysel çıkarları düşünmemesi, salt seçimlerde oy kullanarak görevini tam anlamıyla yapmış olmayacağı, çalışmalara katılım sağladığı gibi, denetleme görevini de yapması gerekliliği vurgulandı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.