Hava Durumu

TIKIR TIKIR ÇALIŞANLAR!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2021 17:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 17:34

CHP'li belediyeler sosyal medya hesaplarından "Bizim belediyeler tıkır tıkır çalışıyor, teker teker tamamlıyor" etiketiyle bir kampanya sürdürüyor günlerdir.

CHP'li büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri sosyal medya kanallarında, TV kanallarında belediyelerin çalışmalarının yer aldığı videolar yayınlıyorlar.

CHP’li belediyelerin medyada ‘Tıkır Tıkır Çalışıyoruz’ ‘Bizim Belediyeler’ etiketleriyle paylaştığı videolarda askıda fatura uygulamasından, kadın istihdamından ve depreme karşı yapılan çalışmalardan söz ediliyor.

Aynı zamanda da Başkan Ekrem İmamoğlu, ‘Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek’ diye konuşuyor!

Eğer öyleyse bu reklam ve duyurular neyin nesi?

* * *

Videolarda, CHP’li belediyelerin nasıl tıkır-tıkır çalıştığı anlatılıyor!

Aynı günlerde CHP’li Maltepe belediyesinin işçilerle toplu pazarlık görüşmelerinde işçilerin talebi karşılanmadığı için işçi greve gitti ve çöp yığınlarıyla sokaklar, caddeler 1994 öncesi, Erdoğan’ın belediye başkanlığı öncesi görüntülere döndü.

Her şey çok güzel oldu yani!..

Özellikle de bu salgın sürecinde!..

* * *

Oysa Türkiye’de gerçekten salgın sürecinin bütün olumsuzluklarına karşın tıkır-tıkır işleyen başka şeyler oluyor.

Avrupa ve Amerika’nın İlk Seri Üretim Sürücüsüz Otobüsü Otonom Atak Electric yollara çıkıyor!

Otonom Atak Electric çağın ötesinde teknolojileriyle dünyayla buluşmaya hazırlanıyor.

Sürücüye gereksinim duymadan çevresini algılayabilen Otonom Atak Electric’te aracın farklı yerlerinde konumlanan çok sayıda lidarlarla ön kısımda bulunan gelişmiş radar teknolojisi, RGB kameralarla yüksek çözünürlükte görüntü işleme, termal kameralar sayesinde ekstra çevre güvenliği gibi birçok yenilikçi teknoloji de Otonom Atak Electric’in özellikleri arasında yer alıyor.

* * *

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, kent ve ülke ekonomisine en fazla değer katan firmaları ve girişimcileri açıklıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle ilk kezsosyal medya üzerinden duyurulan ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’nde, ‘Kurumlar Vergisi’, ‘Gelir Vergisi’, ‘İhracat’ ve ‘Sektör Liderleri’ kategorilerinde 51 firma belirleniyor.
Salgının ortaya çıktığı ilk günden itibaren işletmeleri ve çalışma yaşamının tüm aktörlerini virüsün etkilerinden korumak adına yoğun çaba gösteren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bu kapsamda hazırlanan ‘Acil Eylem Planı’ ve ‘Kriz Masası’ ile etkin bir iletişim ağı oluşturduklarını ve üyelerinin taleplerini hızla değerlendirmeye aldıklarını söylüyor.

* * *

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı Özer Matlı, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün artarak geliştiğini belirterek, Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanması ile ticari ilişkilerin daha sağlam bir zemine kavuşturulacağını belirtiyor.

Türkiye, son 5 yılda Ukrayna’ya en fazla yatırım yapan ülke konumuna geliyor.

Başkan Özer Matlı, Türkiye ve Ukrayna’nın birçok ortak platformda bir araya geldiğini, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün giderek geliştiğini vurguluyor.

* * *

Tekstilde sıfır temasla dijital çözüm oluşturuluyor.

Sınırları ortadan kaldırıp geleneksel tekstil tasarım ve numune üretim sürecini yeniden belirleyen bu uygulama ile koleksiyon üretim süreciile maliyetler yarı yarıya azaltılıyor.

Türk Şirketler 3 boyutlu teknolojiler için güçlerini birleştiriyor, kurulan ortaklıklarla 2024 yılında 72 milyar dolara ulaşması öngörülen 3 boyutlu teknoloji sektöründe Türkiye'nin payının artırılması ve uluslararası bir oyun kurucu olması amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise tıkır-tıkır çalıştıklarını söylerken, sokakları pislik götürüyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.