Hava Durumu

Yabancı düşmanlığı ve ayırımcılık..! (2)

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2024 17:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:02

Kayseri’de bir kişinin 7 yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği savıyla, failin Suriyeli olması nedeniyle kentte göçmenlerin işyerlerine ve araçlara saldırı ve kundaklama olaylarına dönüşmüştü bilineceği gibi.

Aynı anda da Suriyelilere ve göçmenlere yönelik saldırılar Kayseri’den Bursa da dâhil olmak üzere en az 10 ile sıçramıştı.

Açıklamalara göre gece boyunca Hatay, Bursa, Kilis, Konya, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, İzmir, Antalya ve İstanbul’da göçmenlere ait işyerleri ve araçlar tahrip edilmiş, göçmen karşıtı sloganların atıldığı yürüyüş ve protesto gösterileri düzenlenmişti.

Kayseri’deki bu olayla birlikte Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolündeki alanlarda Türkiye’ye ait kuruluş ve mekânlara saldırı ve Türk bayrağının indirildiği görüntüler saldırıları körükledi.

Kışkırtmalarla sahneye konan oyun Türkiye’de gösterilere ve saldırılara karışanların Suriye’nin kuzeyinde Türk bayrağına saldıranlarla aynı amaca hizmet eden bir görüntü ve sonuç oluşturdu.

* * *

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde Suriyelilere yönelik eylemlerde gözaltına alınan toplam 1065 kişiden 28’inin tutuklandığını ve 187’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Olaylara karışanlarının çoğunun adli suç kayıtları bulunduğu, (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi çeşitli suçlardan adli kaydı olduğunun belirlendiğini de açıkladı bakan Yerlikaya.

Bu sonucun sahneye konan oyunun kimler tarafından, ne amaçla yapıldığının açık bir kanıtı olsa gerektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki kışkırtmalara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" dedi...

İki gün içinde de bayrağımıza saldıran 2 Kuzey Iraklı yakalandı...

* * *

Yapılan araştırma sonuçlarına göre 2023'te mültecilerin yüzde 73'ü sadece beş ülkeden geldi.

Bunlar Afganistan, Suriye, Venezuela, Ukrayna ve Sudan...

Suriye, 12 yıldır süren iç savaş nedeniyle 2023 yılı sonuna kadar ülke içinde ve dışında zorla yerinden edilen 13,8 milyon kişi ile dünyanın en büyük yerinden edilme krizinin merkezi olmayı sürdürüyor.

Dünya genelinde en fazla mülteci her biri 6,4 milyon ile Afganistan ve Suriye'den.

Mülteci sorununun dünyadaki asli faili ülkeler olan ABD ve AB’dir.

Mültecilerle ilgili asılsız savların yayıldığı, büyük bir bilgi kirliliğinin yaşandığı böyle bir süreçte gerçek olayın seyrini çoğu kimsenin bilmediği açık...

Kayseri ve Suriye’nin kuzeyindeki olaylarla ilgili olarak devletimizin yetkili birimleri anılan olaylara ilişkin gerekli idari ve hukuki süreçleri titizlikle sürdürmektedir.

Konu hakkındaki çoğu sosyal medya kaynaklı yanlış bilgilere itibar edilmemesi, yalnız ve yalnız yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması gerektiği ortadadır.

Sosyal medyayı ustalıkla manipüle eden odakların oyununa gelmemek millet olarak yararımıza olacaktır.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İçişleri Bakanlığı ve Emniyet güçlerinin hem Türkiye içinde hem de Suriye'nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip ettiğini ve gerekli müdahaleleri yaptığı bilinmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.