Hava Durumu

YILDIRIM’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI ÖDÜL GETİRDİ...

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2022 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 16:41

Günümüzde artık birçok ülkede sosyal politikaların uygulanmasında merkezi yönetim yanında yerel yönetimler de önemli sorumluluklar üstlenmekte.

Devlet “sosyal devlet” anlayışını sağlayabilmek için vatandaşa en yakın birimlerinden destek vermekte.

Bunun da yolu yerel yönetimler...

Doğal olarak yerel yönetimlerin sosyal politika sistemi içerisindeki ağırlığı ülkenin siyasal, kültürel ve tarihi birikimine bağlı olarak farklılıklar göstermekte ve her yerel yönetim bu bağlamda farklı uygulamalara gitmekte.

Yerel yönetimlerin sosyal politika uygulamaları sosyal belediyecilik kapsamına girmekte ve sosyal belediyeler, sosyal devletin yereldeki temsilcileri olmakta.

Bursa’da da son yıllarda belediyeler sosyal politika uygulamalarıyla öne çıkmakta.

Yıldırım belediyesi de sosyal devletin, vatandaşlarına sunmakla yükümlü olduğu sosyal politika etkinlikleriyle öne çıkmakta son yıllarda.

* * *

Bir milletin en büyük zenginliği ve geleceği hiç kuşkusuz gençlerdir. Gençlik, aynı zamanda, daha iyi bir gelecek umudunu temsil eder.

Yerel yönetimler bu konuda aldığı karar ve uygulamalarla gençliğe yönelik birçok projeler uygulamakta.

Yani belediyeler yol, su, alt yapı, çevre temizliği gibi etkinliklerinin yanında sosyal yardım ve sosyal hizmet etkinlikleriyle önemli bir boşluğu doldurmakta.

Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı gibi...

Bursa’da Yıldırım Belediyesi son yıllarda gençliğe yönelik yaptığı uygulamalarla AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik ve Yerel Yönetimler Yarışmasında ‘Fiziki Belediyecilik Yatırımları’ ve ‘Genç Belediye Özel Ödülü’ne de layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl ‘Fiziki Belediyecilik Yatırımları’ dalında Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi projeleriyle ödül alan Yıldırım Belediyesi, bu yıl da Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi uygulamasıyla yarışmaya katılarak yine ‘Fiziki Belediyecilik Yatırımları’ dalında ödül alırken ilçede gerçekleştirilen vizyon kültür, sanat ve gençlik çalışmalarından dolayı ‘Genç Belediye Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’da gençlik yatırımlarını artırarak sürdüreceklerini belirtiyor.

* * *

Yıldırım Belediyesi, şimdi Ekim ayında da modern, donanımlı 2’nci kütüphanesini hizmete açmaya hazırlanıyor.

İlkini 2021 yılında Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ projesiyle başlatan Yıldırım belediyesi şimdi de Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ni hizmete açacak.

Yıldırım’da her kesimden, her yaştan gençlerin buluşma noktası olacak bu kütüphane de diğeri gibi önemli bir işlevi yerine getirmiş olacak.

Başkan Oktay Yılmaz kütüphanenin Ekim ayı içerisinde açılacağını belirterek, Şehrin kitap okuma oranını artırmak, bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak ve öğrencilerin ferah bir ortamda ders çalışmasına katkı sunmak amacıyla hizmet vereceğini söylüyor.

Mimar Sinan Kütüphanesi bünyesinde; 10 bin eserlik bir koleksiyonun yanı sıra 202 kişilik çalışma alanı, bilgisayar araştırma salonu, toplantı salonunu bulunduğunu aktaran Başkan Yılmaz, 900 metrekarelik bir alana kazandırılan kütüphanede klasik kütüphanecilik hizmetlerinin yanında, konferanslar, atölyeler, söyleşiler ve sergiler düzenleyerek kültürel bir kompleks olarak da hizmet vereceğini belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.