Hava Durumu

EKSPERTİZ ZORUNLUĞU CEP YAKACAK

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2022 16:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 16:18

Gayrimenkul alım satım işlerinde de 2023 yılından itibaren daha fazla tapu harcı ödeneceği görünmektedir.

Aslında yerinde bir karar olarak görülebilir lakin alım satım vergilerinin oranın düşmesine paralel olarak hakaret edilmesi daha uygun olur.

2022 yılında gayrimenkulrayiç değeri belediyede 600.000-TL iken ekspertiz değerinin 2023 yılında 1.000.000-TL olarak çıkması vatandaşa alım satım harcınsa büyük kar elde edilmesinden dolayı yüksek vergi çıkacağını göz önüne almak gerekir.

Vatandaş mağdur edilmeden sistemin işleyişi sorunsuz hal edilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı 2023 stratejisinde gayrimenkul sektöründe kayıt dışı alım satım işlerinden kayıt dışı olarak gerçekleşen vergi kaybının önüne geçmek adına Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan tedbirler uygulanmaya devam edecektir.

25.10.2022 tarihli ve Resmi Gazetede (Karar Sayısı:6294) “Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenmesi ve beyanına ilişkin yeni bir sistem devreye sokulmak suretiyle vergide adalet pekiştirilecek ve vergileme etkinleştirilecektir. Bu çerçevede ilgili bakanlıklar sistemin tasarımı ve uygulamasına ilişkin düzenlemeler ile gerekli altyapıyı| birlikte oluşturacaklardır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları

Web Tapu Uygulamasıyla oluşturulan değerleme raporları ve alım-satım gibi işlemlerden elde edilen değerler ile SPK ve BDDK tarafından yetkilendirilen değerleme kuruluşları ve değerleme lisansı sahibi değerleme uzmanlarınca düzenlenen değerleme raporlarının değer ve değere etki eden öznitelik verilerinin

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Değer Bilgi Merkezine elektronik olarak anlık gönderilmesi sağlanacaktır.”  denilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.