Hava Durumu

İNEGÖL İL OLMAYI GEÇTİ

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2022 16:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 16:03

Bursa’mızın  ekonomik vergisel olarak merkez ilçeler dışında kalan parlayan ilçesi İnegöl göç ile boğuşmaktadır. Her sene ortalama 5.000 konut ihtiyacının yetersiz kalacağının belirtmek isterim.

İnegöl ticari yapı olarakBursa ile arasında ciddi farklar oluşturmaktadır.

Özelikle inşaat sektörünün hızlı olduğu ilçede dışarıdan gelen müteahhitlere pek sıcak bakılmıyor.Yaptıkları projelerin kötü olduğunu söylemek haksızlık olur.

Bölgenin genelde İnegöl müteahhitlerini tercih etmelerinin, ilçede kendi bildikleri insanlara yerlerini  kat karşılığı vermelerinin sebebi kendilerine yakın hissettiklerininemaresidir.

300.000’e yaklaşan  nüfus ile çoğu ilden büyük olan güzel ilçemizin göç ile ilgili Başkan Taban’ın verdiği mücadele görmekten gelinemez.

Yeni İnegöl diye tabir edilenAkhisar ve Huzur Mahallerinin olduğu bölgede ciddi alt yapı yatımları yapılmaktadır.

Her yıl ortalama 10.000 vatandaşımızın göç ettiği İnegöl’de iş sahalarının fazla olmasından kaynaklı göç olduğunu biliyoruz.  Bunun ile gelen göçe göre iş insanları yeni iş sahaları yaratma adına ciddi mücadeleler vermektedir.

İnegöl Belediye Başkanın tüm sivil toplum kuruluşları ile istişare halinde şehri yönettiğini biliyor ve kendisineyaptıkları ve yapacakları çalışmalarda başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.